IT-multinational Comarch opent eerste kantoor in Nederland

19 december 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Poolse bedrijf Comarch is een internationale leverancier van software en IT-systemen, onder andere voor de bancaire sector. Comarch was al gevestigd in België en Luxemburg, met een kantoor in Rotterdam voltooit het bedrijf zijn aanwezigheid in de Benelux. Voor Comarch een logische stap voor de toekomst, vanwege de strategische ligging van de Benelux.

Comarch is al even actief in de Benelux. Al in 2006 opende het Poolse tech-bedrijf een vestiging in de Belgische hoofdstad Brussel. Het ontwikkelen van software en van IT-systemen voor de financiële sector is één van de speerpunten van het bedrijf. Denk hierbij aan software voor het beheer en automatisering van kredietaanvragen of oplossingen voor de beveiliging van transacties en de authenticatie van betalers. Onder andere ING, AXA, Aegon en Nationale Nederlanden behoren tot het klantenbestand van de Poolse multinational. In 2011 volgde ook een kantoor in Luxemburg, Luxemburg. Met een nieuw kantoor in Rotterdam kleurt Comarch ook het laatste vakje van de Benelux in.

IT-multinational Comarch opent vestiging in Rotterdam

“De Benelux is een challenger voor de Comarch Group. Hoewel het grondgebied relatief klein is, is het de derde grootste markt van ons bedrijf, na Polen en Duitsland. Omdat de Benelux dankzij zijn strategische ligging interessante ontwikkelingsmogelijkheden biedt, besloten we om een extra vestiging te openen”, vertelt Wojciech Pawluś, General Manager van Comarch Benelux.

Comarch in Nederland zal gaan bestaan uit business development managers, consultants, analisten en projectmanagers die allemaal gaan bijdragen aan de groei van het dienstenaanbod. Het bedrijf geeft aan zich specifiek te richten op de ontwikkeling en commercialisering van IT-systemen voor financiële instellingen en verzekeraars.