Veiling Olympisch paard levert Rabo €8,6 miljoen op

08 april 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Als onderdeel van een failissementsveiling van springstal Eurocommerce heeft de Rabobank gisteren samen met de curatoren het succesvolle paard London geveild. De verkoop van het succesvolle (Olympische) springpaard leverde de bank zo’n €8,6 miljoen op.

Veiling
Met de verkoop van ondermeer London werd uitvoering gegeven aan het vonnis dat de Rechtbank Gelderland wees op 5 maart 2014. Rabobank stelde toen samen met curatoren vast dat de renstal Eurocommerce niet rendabel meer te exploiteren was, en besloot tot de gister doorgevoerde veiling. De aanleiding van de failissementsveiling was de zaak rondom vastgoedorganisatie Eurocommerce en de oneigenlijke verkoop van de renstal door Ger Visser aan zijn zoon.

Rabobank - Veiling

Rabobank ontvangt €8,6 miljoen
London was het springpaard dat tijdens de Olympische Spelen van 2012 twee zilveren plakken bij elkaar sprokkelde samen met ruiter Gerco Schröder. Met name vanuit de Midden-Oosten-, Chinese en Russische hoek was er veel animo voor het populaire springpaard, dat uiteindelijk voor €8,6 miljoen verkocht werd.

Spoorloos
Naast London, veilde de Rabobank nog 29 paarden waarop het beslag had weten te leggen. Tijdens de inventarisatie van de inboedel van de renstal bleek echter eerder al  dat van de ruim 100 aanwezige paarden er nog maar 30 paarden aanwezig waren. De overige 70 paarden zijn nog altijd spoorloos.