Private equity-huis NewPort Capital trekt twee voormalig bankiers aan

24 december 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Investeerder NewPort breidt het bestaande team uit met Peter van den Anker en Marijn Baartmans. Beiden hebben een gedeeld verleden in de bankensector, bij ING. Bij NewPort komen ze een oud-collega tegen van de bank, Dennis Hofmans, momenteel Investment Manager bij NewPort.

NewPort Capital is een private equity investeerder die zich hoofdzakelijk richt op het Nederlandse middensegment. De firma investeert in bedrijven met een bewezen track-record, een sterk groeipotentieel en een ambitieus management. Vooral bedrijven uit de maakindustrie, de financiële sector en de voedsel- en verpakkingsindustrie vullen het portfolio. Het investeringskapitaal wordt bijeengebracht door door een combinatie van succesvolle Nederlandse ondernemers en family offices alsmede een aantal institutionele beleggers uit zowel Europa als Noord-Amerika, aangevuld met het team van NewPort zelf.

Bancaire ervaring

Het bedrijf maakt melding van het aantrekken van twee nieuwe mensen voor het team Investment, beiden afkomstig uit de bankensector. Peter van den Anker is aangetrokken voor de rol van Investment Director. In die rol kan hij terugvallen op ruim twaalf jaar ervaring in Leveraged Finance en Private Equity. Die ervaring heeft hij opgebouwd bij twee bancaire instellingen, te weten NIBC Mezzanine & Equity Partners en ING, waar hij ruim negen jaar werkzaam was.

Private equity-huis NewPort Capital trekt twee voormalig bankiers aan

“Wij zijn zeer verheugd om deze twee ervaren krachten toe te voegen aan ons NewPort team. Recent hebben wij de financieringsronde van ons eerste fonds succesvol afgerond op de limiet van EUR 90 miljoen, fors boven het doelvermogen van EUR 50 miljoen, en zowel Peter als Marijn zullen een belangrijke rol vervullen in het ondersteunen van onze verdere groei. Wij zijn trots dat wij in staat zijn om ons ‘best in class’ team verder te versterken met gedreven professionals met een gemeenschappelijke passie voor ondernemende bedrijven in het Nederlandse middensegment en zijn ervan overtuigd dat zij de komende jaren een sterke bijdrage zullen hebben aan het succes van NewPort”, aldus Rob van der Laan, oprichter en Managing Partner van NewPort.

Waardecreatie op lange termijn

Marijn Baartmans wordt Investment Analyst bij NewPort. Bij ING heeft hij enkele jaren ervaring opgedaan in het Corporate Finance Mid-Market team. Daar werkte hij al samen met Dennis Hofmans, huidig Investment Manager bij zijn nieuwe werkgever. Als toelichting op de teamuitbreiding zegt. Melvin Sie, Investment Director bij NewPort: “Met deze twee toevoegingen bestaat ons team nu uit zeven professionals met ruime ervaring op het gebied van Private Equity, M&A, Corporate Finance en Transaction Services. Hiermee zijn wij uitstekend geëquipeerd om onze participaties verder te ondersteunen in haar groeistrategie. Wij kijken ernaar uit om samen te werken met Peter en Marijn waarbij hun ervaring ongetwijfeld zal helpen in het identificeren van aantrekkelijke investeringskansen in de Nederlandse ‘lower mid-market’ en het creëren van aandeelhouderswaarde over de lange termijn”.