ABN AMRO voltooit verkoop deel belang ABN AMRO Participaties (AAP)

18 december 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De verkoop van een deel van het belang in investeringsfondsen ABN AMRO Participaties (AAP) door ABN AMRO is afgelopen vrijdag formeel afgerond. De nieuwe eigenaar is een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij AlpInvest. AAP gaat voortaan zelfstandig door het leven als Capital A.

Medio november bracht ABN AMRO het nieuws naar buiten dat het af wilde van een deel van haar belang in investeringsfonds ABN AMRO Participaties (AAP). Die beslissing was het gevolg van een strategische heroriëntatie, zoals dat zo mooi heet. ABN AMRO wil zich meer richten op traditionele bankrelaties. De overname van een deel van het belang in AAP is inmiddels afgerond. Dat maakt dat AAP voortaan zelfstandig door het leven gaat onder de nieuwe naam Capital A.

ABN AMRO voltooit verkoop deel belang ABN AMRO Participaties (AAP)

Capital A, voorheen dus AAP, voorziet middelgrote Nederlandse bedrijven van risicodragend kapitaal om bestendig verder te kunnen groeien. In de afgelopen 25 jaar zijn meer dan vijftig transacties succesvol afgerond. De investeringen die het doet lagen voorheen doorgaans in de bandbreedte tussen €5 miljoen en €50 miljoen. Of die focus - middelgrote Nederlandse bedrijven - ook zo blijft is nog even afwachten.

Consortium

De investeringsfondsen staan nu onder leiding van een consortium van private equity-investeerder AlpInvest. Het consortium bestaat verder uit LGT Capital Partners, Five Arrows Secondary Opportunities (FASO) en Bregal. ABN AMRO blijft wel betrokken als (minderheids)investeerder bij de fondsen van Capital A.