Mirjam Verhoeven beoogde nieuwe COO van de Volksbank

31 oktober 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Volksbank wil per 1 januari Mirjam Verhoeven benoemen als bestuurslid en nieuwe chief operating officer (COO). De raad van commissarissen van het concern heeft dat voornemen formeel bekend gemaakt. De benoeming moet nog wel goedgekeurd worden door toezichthouders en de ondernemingsraad van de Volksbank.

De keuze voor Verhoeven als bestuurslid en nieuwe COO is vanuit de Volksbank een alleszins begrijpelijke keuze. Verhoeven is al sinds 2002 in dienst bij de Volksbank en statutaire voorlopers. Ze is inmiddels bijna vier jaar in dienst als chief information officer (CIO) en bijna twee jaar als directeur innovatie. In die hoedanigheid is ze verantwoordelijk voor het IT & Change beleid en het vormgeven van de strategie van de Volksbank op het gebied van innovatie en de toepassing van technologie. Daarnaast behoorde ze in 2017 tot de ‘Inspiring Fifty’, de meest inspirerende vrouwelijke ondernemers in het technologiedomein.

Mirjam Verhoeven beoogde nieuwe COO van de Volksbank

Als COO wordt ze verantwoordelijk voor onder meer de klantcontactcentra, IT & Change en het facilitair bedrijf. In die rol volgt ze - onder voorbehoud van goedkeuring van de benoeming - Alexander Baas op. Baas maakt volledig de overstap naar de post directeur Klant, Betalen en Sparen (KBS), een rol die hij nu ad interim naast zijn huidige werkzaamheden vervult. Baas geeft aan zich graag permanent op die functie te willen richten.

Opgetogen

Maurice Oostendorp, directievoorzitter van de Volksbank, laat optekenen: “Ik ben opgetogen dat we met Mirjam Verhoeven een interne opvolger van Alexander Baas hebben gevonden voor de functie van COO. Ik heb er alle vertrouwen in dat Mirjam haar nieuwe rol als COO goed gaat vervullen. Ik heb veel bewondering voor de moedige stap van Alexander om zich te focussen op de positie waarvan hij zelf vindt dat hij de meeste meerwaarde creëert voor de Volksbank. Ik wens Alexander veel succes en ben blij dat hij deze functie voor de Volksbank gaat vervullen.”

Zonder tegenwerpingen ziet de opstelling van de Volksbank-directie er als volgt uit met ingang van 2019: Jeroen Dijst (CRO), Marinka van der Meer (CCO), Annemiek van Melick (CFO), Maurice Oostendorp (CEO) en Mirjam Verhoeven (COO).