Bruens voorgedragen als Bestuurder Van Lanschot

03 april 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Raad van Commissarissen van Van Lanschot heeft het voornemen om Richard Bruens te benoemen als lid van de Raad van Bestuur. Dit voornemen is geagendeerd voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die op 15 mei 2014 wordt gehouden. Bruens is Algemeen Directeur Private Banking van Van Lanschot, en zal daarmee een kernactiviteit van de bank in het bestuur vertegenwoordigen.

Bijdrage aan strategie en lange termijn-doelstellingen

Karl Guha, voorzitter van de Raad van Bestuur: "Ik ben zeer verheugd met deze voorgenomen benoeming. Richard heeft in de afgelopen maanden laten zien dat hij een zeer heldere visie heeft op de beleving van de klant en een scherpe focus op het leveren van excellente prestaties. Daarom ben ik ervan overtuigd dat hij als lid van de Raad van Bestuur een belangrijke bijdrage zal leveren aan de uitvoering van onze strategie en het bereiken van onze lange termijn-doelstellingen.”

Richard Bruens - Van Lanschot

8 maanden in dienst bij Van Lanschot

Bruens (1967) werkt sinds augustus 2013 bij Van Lanschot als Algemeen Directeur Private Banking. Hij begon zijn loopbaan bij ABN AMRO, waar hij tot en met 2007 verschillende leidinggevende functies bekleedde in de Global Markets-divisie en op het hoofdkantoor. Hij werkte in deze periode onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Saudi-Arabië. In 2007 werd hij lid van de Raad van Bestuur van Renaissance Capital in Moskou, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor strategie, marketing, investor relations en communicatie. In 2010 keerde hij terug naar Nederland, waar hij Global Head Private Wealth Management en Global Head Products & Solutions voor ABN AMRO Private Banking was.