Richard Bruens hoofd private banking Van Lanschot

24 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Lanschot heeft Richard Bruens benoemd tot hoofd private banking. Bruens is afkomstig van ABN AMRO, waar hij Global Head Private Wealth Management en Global Head Products & Solutions voor ABN AMRO Private Banking was. Zijn startdatum bij Van Lanschot is 1 augustus 2013.

Van Lanschot

Karl Guha, CEO Van Lanschot: "Wij zijn zeer verheugd met de benoeming van Richard binnen onze bank. Zijn achtergrond en ervaring maken hem bij uitstek geschikt om private banking, in het hart van ons bedrijf, te gaan leiden. Ik ben ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage zal leveren aan de uitvoering van onze strategie om onze positie als gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager te versterken."

Bruens (1967) begon zijn loopbaan bij ABN AMRO, waar hij tot en met 2007 verschillende leidinggevende functies bekleedde in de Global Markets divisie en op het hoofdkantoor. Hij werkte in deze periode onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Saudi-Arabië. In 2007 werd hij lid van de Raad van Bestuur van Renaissance Capital in Moskou, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor strategie, marketing, investor relations en communicatie. In 2010 keerde hij terug naar Nederland, waar hij lid werd van het managementteam van ABN AMRO in de hierboven genoemde functie.