Evi van Lanschot breidt uit met Evi Go

09 oktober 2018 Banken.nl 2 min. leestijd

Met Evi Go wil Van Lanschot meer particulieren in staat stellen om te beleggen. Daarbij gaat het niet per definitie om grote vermogens, instappen is al mogelijk vanaf €1.000. Beleggers kunnen kiezen uit vijf verschillende smaken, waarbij ieder fonds zijn eigen risicoprofiel heeft. Evi van Lanschot geeft aan beleggen ‘nog gemakkelijker en laagdrempeliger’ te maken.

Bij beleggen rijst al snel het beeld van mensen in pak, bellend en tegelijk zes schermen met aandelenkoersen in de gaten houdend. Dat ‘Wolf of Wall Street’-achtige beeld is natuurlijk lang niet altijd de realiteit. De komst van nieuwe technologieën heeft beleggen steeds dichter bij huis gebracht en particulieren in staat gesteld om gewoon zelf thuis te beleggen. Sinds 2013 biedt vermogensbeheerder Van Lanschot onder de naam Evi van Lanschot via een mobiele app online diensten aan op het gebied van sparen en beleggen. Het bestaande aanbod is nu uitgebreid met Evi Go.

Evi Go nu beschikbaar voor beleggers

Met Evi Go wil Van Lanschot beleggen mogelijk maken voor iedereen. Volgens de vermogensbeheerder moet beleggen niet alleen mogelijk zijn voor mensen met grote vermogens en een enorme berg aan financiële kennis. Wim Nieuwenhuijse is algemeen directeur van Evi en licht toe: “We laten al vijf jaar zien dat iedereen kan beleggen. Maar Evi Go maakt het nu nóg sneller en laagdrempeliger, dankzij een nieuw eenvoudig aanmeldproces.”

Vijf verschillende risicoprofielen

Evi Go is een uitbreiding die naast Evi Beheer te staan. Bij Evi Go beheren mensen zelf hun beleggingsactiviteiten, waar dat bij Evi Beheer in handen van professionals van Evi zelf ligt. Instappen is mogelijk vanaf een bedrag van €1.000. Evi Go biedt vijf verschillende Evi Fondsen waarin particulieren hun geld kunnen steken. Elk fonds heeft zijn eigen risicoprofiel, variërend van ‘Zeer defensief’ tot ‘Zeer offensief’. Tussentijds van fonds verwisselen is volgens Evi geen probleem.

Coaching mogelijk

Zelf beleggen, betekent dat ook consumenten er alleen voor staan? Nee, aldus Evi. Klanten kunnen altijd terugvallen op coaching vanuit Evi, indien gewenst. Nieuwenhuijse: “Evi combineert het gemak van online met de kennis en zorg van een private banker. Hoewel we nog jong zijn, kunnen we putten uit de brede beleggingsexpertise van Van Lanschot en Kempen. Onze focus is een goede financiële toekomst voor onze klanten, die we samen met hen opbouwen.”