ING steekt €21 miljoen in Ierse fintech

31 juli 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Met een investering van €21 miljoen verwerft ING een klein minderheidsbelang in de Ierse fintech TransferMate. Het in 2010 opgerichte TransferMate is een dienstverlener op het gebied van grensoverschrijdende betalingen.

De Ierse krant Sunday Independent bracht het nieuws over de investering naar buiten. TransferMate is gespecialiseerd in de verwerking van internationale betalingen. Zakelijke klanten kunnen via de technologie van TransferMate naar verluidt sneller en goedkoper internationale betalingen doen dan de grootbanken zelf kunnen aanbieden. Zakelijke klanten weten de weg naar het bedrijf goed te vinden, want het is één van de snelst groeiende fintech-bedrijven van het land. Het bedrijf heeft inmiddels kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en de Pacific.

ING investeert in fintech voor internationale transacties

Het is de bedoeling dat zakelijke klanten van ING op termijn ook kunnen profiteren van de diensten van TransferMate. “De investering in en de samenwerking met TransferMate past bij de ambitie van ING om onze klanten zo snel en goedkoop mogelijk grensoverschrijdende betalingen te laten doen”, zei Evelien Witlox, hoofd betalingen van ING, in de Sunday Independent.

TransferMate mede-oprichter en CEO Terry Clune is opgetogen over de investering: “ING loopt wereldwijd voorop in innovatie en digitaal bankieren. TransferMate is vereerd om samen te werken met één van de meest innovatieve banken ter wereld. Naast de samenwerking met ING willen we met TransferMate verder uitbreiden in Asia Pacific, iets waar we erg naar uitkijken.”