NIBC draagt twee nieuwe leden Raad van Commissarissen voor

02 juli 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NIBC maakt werk van meer vrouwen op hoge posities, want de Haagse bank draagt twee nieuwe leden voor als lid van de Raad van Commissarissen. Het gaat om Susi Zijderveld (lid Raad van Bestuur van NS) en Angelien Kemna (tot 2017 lid Raad van Bestuur APG). Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft al toestemming gegeven, het woord is slechts nog aan de aandeelhouders.

Met de voorgenomen toetreding van Zijderveld en Kemna tot de Raad van Commissarissen stijgt het aantal commissarissen van zeven naar negen. De raad - die dezelfde samenstelling heeft voor NIBC Bank N.V. als voor NIBC Holding N.V. - krijgt tevens meer vrouwelijk invloeden, hun aantal neemt toe van één naar drie.

Wim van den Goorbergh, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NIBC: “Wij zijn blij dat we twee zulke vooraanstaande vrouwen hebben kunnen aantrekken voor de Raad van Commissarissen van NIBC. Beiden zijn zeer geschikt voor de rol van commissaris in deze moderne tijd vanwege hun uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven en de financiële wereld en hun kennis van de huidige governance en compliance.”

Susi Zijderveld en Angelien Kemna - NIBC

Susi Zijderveld heeft van oorsprong een juridische achtergrond. Na enkele jaren advocatuur trad ze in dienst bij DNB, alwaar ze diverse managementfuncties bekleedde. Ze verbleef van 2000 tot 2010 bij de centrale bank. In 2010 maakte ze de overstap naar de functie directeur bij het CBR. Die post verliet ze in 2016 voor de functie van lid van de Raad van Bestuur van Nederlandse Spoorwegen. Als bestuurslid bij NS heeft ze onder andere de onderdelen Risk, NS Stations, Retail en Onroerend Goed in haar portefeuille.

Bij Angelien Kemna loopt de financiële sector als een rode draad door haar carrière. Van 2001 tot 2007 werkte ze bij ING, waar ze uiteindelijk de positie van CEO van ING Investment Management bereikte. In 2009 startte ze bij pensioenbeheerder APG. Hier bekleedde ze tot 2017 diverse executive functies met Chief Financial Risk Officer als meest recente. Naast een carrière in het bedrijfsleven is ze ook hoogleraar geweest aan de Erasmus School of Economis. Ze werd meerdere keren uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland door vrouwenblad Opzij.

Paulus de Wilt, CEO van NIBC, laat optekenen: “Wij verheugen ons op de komst van Susi Zijderveld en Angelien Kemna als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. Zij zijn sterk betrokken bij de samenleving en brengen een uitgebreid netwerk met zich mee. Daarnaast zullen wij ook zeker profiteren van hun ervaring en inzichten, in het bijzonder voor de Remuneration & Nominating Committee respectievelijk de Risk Policy & Compliance Committee.”