Richard Carrión wordt commissaris bij NIBC

17 oktober 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Puerto Ricaan Richard Carrión treedt toe tot de Raad van Commissarissen bij de Haagse bank NIBC. Als commissaris wordt hij onder meer lid van de Risk Policy & Compliance Committee. Sally Rocker en David Morgan treden af als lid van de Raad van Commissarissen.

NIBC Bank maakt melding van Richard Carrión als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Carrión is momenteel CEO van Popular Inc., een conglomeraat van financiële bedrijven dat eind 19e eeuw opgericht is in Puerto Rico.

NIBC toont zich zeer tevreden met de komst van Carrión als nieuwe commissaris. Wim van den Goorbergh - voorzitter van de Raad van Commissarissen van NIBC - zegt hierover:

“Wij zijn blij Richard Carrión te kunnen verwelkomen in de Raad van Commissarissen bij NIBC. We vertrouwen erop dat zijn ruime ervaring in de wereldwijde financiële wereld van grote toegevoegde waarde zal zijn voor NIBC. Tegelijkertijd betreuren wij het vertrek van Sally Rocker en David Morgan uit de Raad van Commissarissen. Ik wil hen hartelijk danken voor ieders bijdrage in de afgelopen jaren.”

Richard Carrion - Commissaris bij NIBC

Meer lovende woorden komen van Paulus de Wilt, voorzitter van de Raad van Bestuur van NIBC: “De internationale ervaring van Richard Carrión in de financiële wereld is welkom in de Raad van Commissarissen van NIBC. Zijn track record op het gebied van Compliance en Risk Management zullen bijdragen aan de Risk Policy & Compliance Committee. Op hetzelfde moment vind ik het spijtig dat Sally Rocker en David Morgan vertrekken. Ik heb hun inzichten en visie erg gewaardeerd en wil ze bedanken voor al hun inspanningen.”

Carrión is naast het bankwezen ook actief in de sportwereld. Sinds 1990 is hij namens Puerto Rico lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). In 2013 deed hij een gooi naar het voorzitterschap van het IOC, maar die eer ging uiteindelijk naar de Duitser Thomas Bach.