ING investeert via fintech fonds in Britse startup TradeIX

27 juni 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING Ventures - de fintech investeringstak van de oranje bank - neemt een belang in het Britse TradeIX. TradeIX werkt aan een open handelsplatform, dat werkt met blockchain en distributed-ledger technologie. Het open karakter van het handelsplatform is voor ING een voorname reden om te investeren, want ‘open’ is wat de toekomst van de financiële sector volgens de bank moet zijn.

Het fintech investeringsfonds ING Ventures leidt een Series A investering van $16 miljoen. Dat doet de bank niet alleen, ING partners in deze investering met BNP Paribas, het Noorse Kristefos en het Indiase Tech Mahindra. Volgens CEO van ING Benoît Legrand is de investering een gevolg van ING’s zoektocht naar innovatieve bedrijven die vernieuwende klantervaringen weten te bewerkstelligen. TradeIX is zo’n bedrijf.

Open platform

Wat is TradeIX? TradeIX is een open handelsplatform dat opereert via blockchain en distributed-ledger technologie. Zelf omschrijft de fintech zich als een ‘netwerk van netwerken’ voor de mondiale financiële sector, omdat het via het eigen platform allerlei afzonderlijke platformen aan elkaar koppelt. Uiteindelijk moet hier een veelomvattend, transparant, snel en efficiënt financieel ecosysteem door ontstaan.

ING leidt Series A investering van $16 miljoen

Mark Buitenhek, hoofd Transaction Services van ING laat optekenen: "TradeIX opereert via een open platform en ‘open’ is wat volgens ING de toekomst van de financiële sector gaat zijn. Daarbij zien we veel mogelijkheden in distributed ledger technologie. We zijn daarom blij dat we onze bestaande samenwerking met TradeIX kunnen intensiveren.”

ING trekt onder meer op met de Franse bank BNP Paribas. Hoofd Transaction Banking Emea bij BNP Paribas. “TradeIX bevindt zich op een omslagpunt. We kijken ernaar uit om samen met het bedrijf nieuwe innovaties te ontwikkelen, die volgens ons het aanbod van financiële diensten die banken hun corporate klanten bieden fundamenteel zullen veranderen.”