NIBC wijzigt bedrijfsvoering voor uitbreiding op Duitse markt

16 mei 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Haagse zakenbank NIBC is bezig met de implementatie van wijzigingen in de eigen bedrijfsvoering, om de bank beter in staat te stellen uit te breiden op de Duitse markt. Duitsland is voor NIBC - na thuisland Nederland - de belangrijkste markt en de bank wil de komend jaren substantieel marktaandeel winnen.

Gerichte investeringen hebben de afgelopen jaren gezorgd voor een versteviging van de positie van NIBC op de voor hen belangrijke Duitse markt. Dat heeft geleid tot een duurzaam bruggenhoofd, maar NIBC wil dit bruggenhoofd graag uitbreiden. NIBC heeft daarom aangekondigd wijzigingen door te willen voeren in het ‘operationele model’ van de bank.

Persoonlijk contact met klanten is volgens NIBC nog altijd belangrijk. NIBC geeft aan er te willen zijn voor zijn klanten, juist op de beslissende momenten, momenten die er voor klanten echt toe doen. De afdelingen ‘corporate lending execution’ en ‘loan portfolio management’ worden daarom per sectorteam gebundeld. Door bundeling van kennis van beide teams kunnen klanten beter en sneller geholpen worden is de heersende gedachte.

NIBC wijzigt bedrijfsvoering voor uitbreiding op Duitse markt

De operationele wijzigingen zijn ingegeven door Markus Buncsak, die tot voor kort CEO Germany was bij NIBC. Ondanks dat het voor een belangrijk deel zijn eigen ideeën waren, vond hij dat hij niet meer van voldoende toegevoegde waarde was in de nieuwe infrastructuur. Per 1 mei is hij daarom afgetreden als CEO Germany, een rol die is overgenomen door Thom Rasser.

Meer impact voor klanten

Herman Dijkhuizen is voorzitter van de Raad van Commissarissen (Aufsichtsrat) van NIBC AG en vertelt: “Door de implementatie van deze relatief kleine organisatorische wijzigingen, stellen we onze medewerkers in staat om op beslissende momenten een nog grotere impact te hebben voor onze klanten. We hebben veel respect voor Markus, zowel voor de manier waarop hij dit project heeft geleid en daarmee de weg gebaand heeft voor toekomstige, maar ook voor zijn keuze om NIBC te verlaten. We danken hem voor zijn inspanningen en wensen hem al het beste voor de toekomst. Thom Rasser heeft al eerder laten zien de rol van CEO met succes te kunnen vervullen en zijn vereerd dat hij deze verantwoordelijkheid op zich wil nemen.”