Rabobank investeert in veilig online handelen

03 mei 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Door te investeren in de Nederlandse fintech GoCredible bevordert Rabobank veilig online handelen. Vorig jaar introduceerden Rabobank en GoCredibe de betaaldienst Safe2Pay. Geld dat van eigenaar wisselt, komt daarbij eerst op een tussenrekening te staan. Hierdoor hebben oplichters minder kans. Rabobank kondigt aan een belang te nemen in GoCredible.

Het is een bekende vrees. Iets online kopen (specifiek iets tweedehands kopen) en maar afwachten of het opgestuurd wordt, nadat je het geld betaald hebt. Rabobank en GoCredible ontwikkelden vorig jaar daarom samen Safe2Pay, waarbij het geld dat overgeboekt wordt eerst op een tussenrekening geparkeerd wordt. Als de koper het bestelde product daadwerkelijk ontvangen heeft, wordt het geld vrijgegeven richting de verkoper.

Rabobank investeert verder in fintech

Rabobank en GoCredible werkten dus al samen, maar die samenwerking wordt nu geïntensiveerd. Via de investeringspoot Rabo Frontier Ventures  een fonds voor investeringen in beloftevolle fintechs en food & agri-bedrijven  neemt Rabobank nu een aandeel in GoCredible. Door voort te borduren op de bestaande samenwerking en nieuwe proposities te ontwikkelen, willen beide partijen de betrouwbaarheid van het handelsverkeer vergroten en zowel economische als maatschappelijke waarde toevoegen.

Wendbaarheid, snelheid en ervaring

“De combinatie van de wendbaarheid en snelheid van GoCredible met de betrouwbaarheid en ervaring van de Rabobank creëren nieuwe mogelijkheden en versnelde innovaties”, aldus Harrie Vollaard, CEO van Rabo Frontier Ventures. Ook GoCredible ziet de toekomst zonnig in: “We kijken uit naar het verder uitbouwen van de relatie met de Rabobank, zowel over de as van investering als over de as van business ontwikkeling”, vertelt Teun Lammers, mede-oprichter van GoCredible.