Rabobank breidt mobiel bankieren app uit met iDEAL QR-code scanner

26 maart 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Klanten van Rabobank kunnen voortaan ook betalen door via de mobiel bankieren app een QR-code te scannen. Betalen via het scannen van een QR-code gebeurt al veel bij online afrekenen met iDEAL, maar is in toenemende mate ook mogelijk op evenementen, horeca en voor doneren aan goede doelen.

Consumenten die een online aankoop doen kiezen in grote mate voor betalen via iDEAL. Bij het klassieke verloop van een betaling werd een consument doorgeleid naar de website van de betreffende bank. De laatste jaren maken consumenten echter steeds meer gebruik van de mobiel bankieren apps die banken aanbieden. Dit effende het pad voor de introductie van betalen middels het scannen van een QR-code. Dat kan via een aparte Ideal-app, maar sneller en klantvriendelijker is het natuurlijk wanneer een bank deze techniek integreert in de eigen app. Met de nieuwe update van de mobiel bankieren app kunnen ook klanten van Rabobank voortaan makkelijker en sneller, maar nog steeds even veilig betalen.

Rabobank integreert iDEAL QR-code scanner in eigen app

Rabo-klanten kennen ongetwijfeld het proces van een kleurcode scannen met de Rabo-scanner. Dit was doorgaans de laatste stap in een transactie. Voortaan zien consumenten een iDEAL QR-code - op een scherm of op papier - waarna alle transactiedetails worden gegenereerd. Door middel van een vingerafdruk of het intoetsen van de beveiligingscode (afhankelijk van het type smartphone) wordt een betaling definitief bevestigd.

Steeds gebruikelijker

iDEAL QR is een gezamenlijke ontwikkeling van de banken enerzijds en Currence iDEAL anderzijds.  Betalen via een Ideal QR-code is inmiddels vrij gebruikelijk in veel webshops. Daarnaast wordt het ook steeds gebruikelijker in restaurants en cafés, waar een QR-code op de bon geprint staat. Goede doelen zien ook het gemak in van betalen via het scannen van een QR-code. In een tijd dat steeds minder mensen nog euro’s op zak hebben, kan dat in elk geval geen excuus meer zijn om niet te doneren.