Basel 4: Hoe kunnen banken inspelen op een veranderend speelveld?

29 maart 2018 Banken.nl 1 min. leestijd

De Basel-akkoorden zijn toe aan een vierde hoofdstuk. Basel IV - zoals het slotstuk van Basel III binnen de bankenwereld vaak genoemd wordt -  stelt wederom nieuwe eisen op het gebied van kapitaaleisen en risicomanagement. Wat is de impact van Basel IV op de bancaire sector? Dat is in essentie de hoofdvraag tijdens het event ‘Basel 4 en CCR2’ van kennis- en netwerkorganisatie IIR, op 17 mei 2018.

De vraag van vele miljarden is hoe Basel IV zich vertaalt naar Europese wet- en regelgeving. Het nieuwe akkoord is namelijk niet direct van kracht, pas in 2022 is de invoering een feit. Echter, banken die nu niet inspelen op een veranderend speelveld kunnen problemen verwachten als het eenmaal zover is. Daarom organiseert kennis- en netwerkorganisatie IIR op 17 mei het event ‘Basel 4 en CCR2’.

IIR behandelt de impact van Basel IV op de bancaire sector

Tijdens het event wordt antwoord gegeven op twee belangrijke vragen:

1. Wat kunnen banken nu doen om aan alle veranderingen te voldoen en hoe anticiperen banken op toekomstige wet – en regelgeving?
2. Wat betekenen de ontwikkelingen rondom Basel voor het business – en verdienmodel van banken?

De dag wordt geopend door dagvoorzitter Mark Geubbels van Achmea Bank. Na deze opening komt een tiental professionals uit de financiële sector aan het woord om bovenstaande vragen vanuit verschillende invalshoeken te duiden. Aan het woord komen vertegenwoordigers van zowel de toezichthouder als de verschillende banken.

Meer informatie over het inhoudelijke programma? Bekijk de website https://iir.nl/events/basel/

Event informatie

Datum: 17 mei 2018
Tijd: 08:45-17:30
Locatie: West-Indisch Huis Amsterdam
Info & tickets: https://iir.nl/events/basel/