ASN Jeugdsparen doneert €426.000 aan kinderprojecten

05 maart 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ASN Bank doneert jaarlijks wereldwijd een variabel bedrag aan diverse kinderprojecten. De bank betaalt dit uit eigen middelen en hanteert bij de berekening van het bedrag een vooraf vastgesteld percentage van de waarde van jeugdspaartegoeden.

Voor kinderen biedt ASN Bank de dienst ASN Jeugdsparen. Hier kunnen ouders (en grootouders) flexibel geld inleggen tot kinderen 18 jaar zijn. Op deze manier kunnen ze alvast sparen voor later. Bijvoorbeeld voor een lange reis, een studie of een deel van een woning. Op deze manier kunnen kinderen volgens de bank een goede start maken van hun volwassen leven.

ASN Bank helpt arme kinderen via ASN Jeugdsparen

Namens de ASN Jeugdspaarders doneert ASN Bank jaarlijks een variabel bedrag aan goede doelen voor kansarme kinderen elders in de wereld. ASN Bank doneert een percentage van 0,1% over het gemiddelde spaartegoed in een kalenderjaar op alle rekeningen ASN Jeugdsparen samen. Dit bedrag komt uit de eigen zak van ASN Bank, het wordt niet van de rekeningen van Jeugdspaarders afgeschraapt. Over 2017 kwam deze donatie uit op €426.000.

Binnen- en buitenland

Dit bedrag gaat naar twee goededoelenorganisaties, Nationaal Fonds Kinderhulp en Cordaid. De eerste richt zich op kinderen in Nederland. Immers, ook in Nederland zijn genoeg kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het inrichten van hun slaapkamer, de aanschaf van een nieuwe fiets voor naar school of het financieren van een hobby of opleiding. Met dank aan de bijdrage via ASN Jeugdsparen kon de bank naar eigen zeggen 709 kinderen helpen. Cordaid is actief in het buitenland en zet zich onder meer in voor kinderen uit de door oorlog verscheurde Centraal Afrikaanse Republiek. Hier helpen ze kinderen door hen goed onderwijs te bieden.

Sinds de start van ASN Jeugdsparen heeft ASN Bank €3,68 miljoen gedoneerd aan kinderprojecten.