ABN AMRO directeur Paulus de Wilt nieuwe CEO NIBC

21 maart 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De huidige Directeur Particulieren van ABN AMRO, Paulus de Wilt, maakt de overstap naar branchgenoot NIBC. Per 7 april 2014 is hij aangesteld als de nieuwe CEO van de Haagse bank. De Wilt volgt Jeroen Drost op, die per dezelfde datum zal aftreden als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Paulus de Wilt

De Wilt is zijn gehele loopbaan werkzaam geweest bij ABN AMRO in diverse functies binnen zowel retail als corporate banking. Sinds juni 2009 vervult hij de rol van Algemeen Directeur Retail Banking. In deze functie gaf hij in 2010 ook leiding aan de integratie van de retaildivisies van ABN AMRO en Fortis.

Paulus de Wilt - NIBC

Van 2007 tot mei 2009 was PDe Wilt CEO van NEWbank, een carve out van ABN AMRO Corporate Banking die is verkocht aan Deutsche Bank. Tussen 2006 en 2007 was hij verantwoordelijk voor de retail banking activiteiten van ABN AMRO, met inbegrip van kleine zakelijke klanten, van de kort daarvoor overgenomen Antonveneta Bank in Italië.

“Ik heb de afgelopen 25 jaar met veel plezier bij ABN AMRO gewerkt, maar kijk nu uit naar deze nieuwe uitdaging om NIBC door de volgende fase te leiden. Ik heb er vertrouwen in dat NIBC, mede dankzij de zeer bekwame en ervaren Raad van Bestuur en medewerkers van de bank, een mooie toekomst tegemoet gaat” aldus De Wilt.

Wim van den Goorbergh, Voorzitter van de Raad van Commissarissen:
“Het doet ons genoegen dat wij de benoeming van Paulus tot CEO bekend kunnen maken en hem bij NIBC kunnen verwelkomen. Zijn jarenlange ervaring op het gebied van zowel retail als corporate banking past perfect bij het bedrijfsmodel en de strategie van NIBC. Wij vertrouwen erop dat zijn klantgerichte instelling, ‘can do’-mentaliteit en zijn ruime bestuurservaring hem zullen helpen om met succes verder te bouwen aan de bank vanuit het sterke fundament dat in de afgelopen jaren is gelegd.

Jeroen Drost, voorzitter van de Raad van Bestuur:
“Na zes jaar als CEO van NIBC vond ik het tijd voor een nieuwe functie, maar dit was geen gemakkelijke beslissing. De 'can do'-mentaliteit bij NIBC en de zeer betrokken en deskundige medewerkers hebben mij enorm geholpen om de bank door de crisisjaren te loodsen. Ik ben vol vertrouwen dat de bank beschikt over alle bouwstenen om vanuit een stevig fundament te werken aan een nog sterkere toekomst. Ik wens Paulus, mijn collega’s binnen de Raad van Bestuur en alle medewerkers van NIBC fantastische jaren en bedank hen voor hun steun en de plezierige tijd die ik heb gehad bij NIBC.”