BlackRock wint Financial Team Time Trial

18 augustus 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Online beleggersbank BinckBank is sinds dit jaar sponsor van de BinckBank Tour - de voormalige Enecotour - en luisterde dat afgelopen week op met een ploegentijdrit voor iedereen die werkzaam is in de financiële sector. Het team van vermogensbeheerder BlackRock ging ervandoor met de winst.

Sinds Rabobank de professionele wielersport verliet zijn er weinig financiële bedrijven geweest die zich wilden verbinden met de wielersport. Daar bracht BinckBank verandering in, door naamgever van de BinckBank Tour te worden. Hiermee vervangen zij energieleverancier Eneco als hoofdsponsor en naamgever van de WorldTour wielerronde door Nederland en België.

Het vermogen van BlackRock

Afgelopen dinsdag organiseerde BinckBank een ploegentijdrit voor bedrijven uit de financiële sector, de Financial Team Time Trial. De regels: met vier personen zo snel mogelijk hetzelfde parcours afleggen als de profs deden in de proloog. De winst was voor een kwartet van vermogensbeheerder BlackRock uit Amsterdam. Met een gemiddelde snelheid van net geen 40 km/h (39,61 km/h) over 9 km liet het viertal zien zelf ook over voldoende vermogen te beschikken, maar dan in de benen. Bij de profs ging het nog een stukje harder. Winnaar Stefan Küng uit Zwitserland raffelde de 9 km af met een gemiddelde snelheid van 49,24 km/h.