Eerste editie BinckBank Tour binnenkort van start

25 juli 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 7 augustus 2017 start in Breda de eerste editie van de BinckBank Tour. De wielerronde door Nederland en België, die voorheen bekendstond als Eneco Tour, kent sinds dit jaar online beleggersbank BinckBank als hoofdsponsor en naamgever. 

Voor het eerst sinds enige tijd heeft een Nederlandse bank zich verbonden aan een wielerevenement. Kort geleden heeft BinckBank zich voor de komende vijf jaar als hoofdsponsor en naamgever verboden aan de wielerronde door Nederland en België, voorheen bekend als Eneco Tour. In zeven etappes gaat de BinckBank Tour – zoals de wielerronde vanaf komende editie door het leven zal gaan – van Breda naar het Belgische Geraardsbergen, waar de ronde finisht op de beroemde Muur van Geraardsbergen. Naast wereldkampioen Peter Sagan, maakt ook de winnaar van de Ronde van Italië Tom Dumoulin zijn opwachting in de BinckBank Tour van dit jaar, die plaatsvindt van 7 tot 13 augustus. 

Voornaamste beweegreden van de bank om zich als sponsor aan de wielerronde te verbinden is volgens Vincent Germyns, CEO van BinckBank, het aanspreken van een breder publiek en het vergroten van de naamsbekendheid onder consumenten. Bovendien blijkt uit onderzoek dat veel van de klanten van de bank fan zijn van de wielersport. “Wij weten dat veel van onze klanten van wielrennen houden en dat een groot deel de sport ook zelf beoefent. De BinckBank Tour is net als zijn voorganger Eneco Tour een kwalitatief evenement dat topwielrennen dichtbij brengt in Nederland en België”, aldus de bestuursvoorzitter.

Nieuwe leiderstrui

Als gevolg van de nieuwe hoofdsponsor is overigens de kleur van de leiderstrui veranderd. In vorige editie droeg de leider in het klassement oranje – de huiskleur van Eneco. In de aankomende editie zal de leiderstrui overwegend groen en donkerblauw gekleurd zijn, naar de huiskleuren van de online beleggersbank.

Meer informatie over de BinckBank Tour 2017 vind je op deze pagina.