Hoge score voor Triodos Bank in duurzaamheidsonderzoek

27 juli 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos Bank komt goed naar voren in een onderzoek dat gericht is op de duurzaamheid van bancaire fondsen. Uitvoerder van het onderzoek is Climetrics, dat een wereldwijd systeem heeft opgezet om fondsen van banken te beoordelen op hun impact op het klimaat. 

Climetrics werd begin juli 2017 opgericht en maakt voor investeerders inzichtelijk in welke mate hun investering goed of minder goed is voor het klimaat van de aarde. Ongeveer 2.800 fondsen van Europese banken – goed voor een totale waarde van circa €2 biljoen – werden doorgelicht en beoordeeld. De scoreschaal loopt van één tot vijf, die wordt uitgebeeld in groene blaadjes. Hoe meer blaadjes, hoe beter voor het klimaat en hoe beter in vergelijking met andere fondsen.

Fondsen van Triodos dragen bij aan behoud van de aarde

In het onderzoek werden twee fondsen van Triodos Bank meegenomen. Het Triodos Sustainable Pioneer Fund ontvangt een waardering van vier groene blaadjes, terwijl het Triodos Sustainable Equity Fund zelfs de maximale score van vijf behaalt. Dat betekent dat de fondsen van Triodos hoog scoren op het gebied van behoud van de planeet en klimaatbescherming, maar bijvoorbeeld ook op mensenrechten, menselijke waardigheid en goed bestuur.

Erik Breen, hoofd Socially Responsible Investment bij Triodos Investment Management, is vanzelfsprekend in zijn nopjes met dit nieuws: “We zijn zeer content met de erkenning van Triodos Sustainable Equity Fund’s klimaatverantwoordelijke karakter. Dit nieuwe beoordelingssysteem biedt beleggers de mogelijkheid om fondsen te vergelijken op hun klimaatgerelateerde prestaties en we zullen de implementatie en verdere ontwikkeling van dit beoordelingssysteem dan ook met interesse volgen.” Dat Triodos Bank duurzaamheid hoog in het vaandel heeft is algemeen bekend – eerder dit jaar werd de op duurzaamheid gerichte bank uitgeroepen tot het duurzaamste bankmerk van Nederland.