NIBC verwerft belang in snelgroeiend FinTech-bedrijf Ebury

06 juni 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NIBC Bank heeft een strategisch belang verworven in Ebury, naar eigen zeggen een van de snelst groeiende FinTech-bedrijven ter wereld. NIBC breidt als onderdeel van de transactie zijn aanbod voor MKB-klanten uit met de oplossingen van Ebury op het gebied van grensoverschrijdende handel.

Ebury is een FinTech-bedrijf dat zich richt op grensoverschrijdende betalingen (FX) en groeileningen. Sinds zijn oprichting in 2009 is Ebury snel gegroeid naar een Europese aanbieder van formaat. Het bedrijf heeft een platform ontwikkeld voor het uitvoeren van betalingen, risicobeheer, vreemde valuta en handelsfinanciering. Anno 2017 telt Ebury een personeelsbestand van 500 werknemers die circa 12.000 klanten bedienen vanuit kantoren in tien Europese landen, waaronder Nederland. 

NIBC Bank

NIBC Bank heeft in een recent persbericht bekendgemaakt dat de bank een strategische samenwerking is aangegaan met Ebury. Aan de basis van de samenwerking ligt een strategisch belang dat de bank heeft verworven in de snelgroeiende FinTech. Als onderdeel van de samenwerking kunnen klanten van NIBC Bank gebruikmaken van het platform van Ebury en ondersteunt het FinTech-bedrijf de bank bij het aanbieden van internationale zakelijke en bankoplossingen voor haar klanten. 

Ebury

Voor NIBC betekent de samenwerking een verdere versterking van de ondernemende aanpak en het aanbod van de bank. De transactie ondersteunt Ebury bij het realiseren van haar groeiambities in Nederland en andere delen van Europa. Paulus de Wilt, CEO van NIBC Bank, vertelt over de samenwerking: “Ebury heeft een state-of-the-art platform ontwikkeld voor grensoverschrijdende financiële oplossingen, dat nu voor onze klanten in Noordwest-Europa beschikbaar is en hen in staat stelt hun internationale groei te versterken. Het partnership is een aanvulling op ons bestaande productaanbod, variërend van op onze klanten toegespitste schuldfinanciering, equity en mezzanine oplossingen, advies over fusies en overnames en kapitaalmarktoplossingen.”

Juan Lobato, CEO en medeoprichter van Ebury, laat weten “verheugd” te zijn met de bekendgemaakte samenwerking: “Het NIBC-team heeft aangetoond dat het zijn klanten ondersteunt op beslissende momenten en onderscheidt zich door deskundigheid en snelheid van werken. Wij verheugen ons erop om te gaan werken voor het brede netwerk van NIBC-klanten, die nu kunnen profiteren van succesvolle innovatie en een strategische internationale bankoplossing.”

De Wilt besluit: “Het is onze ambitie om voor onze klanten het verschil te maken op beslissende momenten. Wij willen ondernemend, inventief en professioneel zijn – en in Ebury hebben wij een juiste partner gevonden om deze ambitie te helpen waarmaken.”