NIBC neemt belang in cashflow management platform Flinqer

25 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

NIBC heeft een belang van 30% verworven in de FinTech-onderneming Flinqer. Het bedrijf, dat zich richt op cashflow management en dynamic discounting, gaat de investering gebruiken voor het realiseren van zijn ambitieuze groeiplannen. 

Flinqer, een FinTech-bedrijf dat in 2010 is opgericht, lanceerde in 2011 zijn gelijknamige platform. Het doel van de onderneming is om geld sneller door de supply chains te laten stromen en tekort aan werkkapitaal door laat betaalde facturen te voorkomen. Via zijn platform brengt Flinqer leverancier en koper bij elkaar om te zorgen voor een slimmere afstemming van het betaalmoment.

Op het platform biedt Flinqer verschillende diensten aan. Zo kunnen leveranciers die Flinqer gebruiken inzicht krijgen in de status en verwachte betaaldata van facturen via het Invoice Information Network. Via Dynamic Discounting zorgt Flinqer ervoor dat facturen eerder betaald worden tegen een kleine korting.

NIBC neemt belang in cashflow management platform Flinqer

NIBC neemt belang

NIBC heeft in een persbericht bekendgemaakt een belang van 30% te hebben genomen in Flinqer. De investering betekent voor de bank een uitbreiding van het productaanbod voor ondernemers. Paulus de Wilt, CEO van NIBC: “Al sinds de oprichting van NIBC richten wij ons vooral op middelgrote bedrijven die onze ondernemende en inventieve aanpak waarderen. Gezonde bedrijven kunnen investeren en groeien, en genereren daarmee werkgelegenheid en dragen bij aan de economische groei. Het zit in onze aard om de motor achter de Nederlandse economie bij te staan met advies, maatwerkfinanciering en kapitaalmarktoplossingen die op de specifieke behoeften van onze klanten worden afgestemd. Met deze investering in de FinTech Flinqer breiden we ons aanbod weer verder uit.” 

Aan de andere kant geeft de investering Flinqer de mogelijkheid om zijn ambitieuze groeiplannen te financieren. Bram Hulshof, Managing Director van Flinqer: “Sinds de oprichting is € 3,5 miljard over ons platform gegaan. Met NIBC als strategische partner kunnen wij het platform nog verder ontwikkelen en de groei versnellen. Door het MKB te helpen facturen sneller betaald te krijgen, zorgen we met Flinqer voor een betere beschikbaarheid van werkkapitaal. Making Cash Flow is vanaf de oprichting van Flinqer ons uitgangspunt geweest.”