ING en Rabobank partner van Blockchain Innovation Conference

06 april 2017 Banken.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op 22 juni vindt de vierde Blockchain Innovation Conference plaats. Op het event zullen ook dit jaar weer zo’n 400 blockchain pioniers afkomstig van startups, corporates en de overheid samenkomen om de laatste ontwikkelingen rondom blockchain technologie met elkaar te bespreken. Het congres kent een uitgebreid programma met inspirerende keynote presentaties en diverse tracks. ‘Blockchain: Growing Up & Growing Pains’ vormt het centrale thema. Onder meer Rabobank en ING hebben zich als Founding Partners aan het congres verbonden.

Blockchain wordt al jaren gezien als een van de grootste technologietrends met een enorme impact op zowel het bedrijfsleven alsook de publieke sector. Volgens analisten, heeft de onderliggende technologie van de bitcoin, de blockchain, de potentie om de manier waarop transacties tussen bedrijven worden gedaan en de manier waarop processen draaien, compleet op zijn kop te zetten.

Zo biedt de technologie grote kansen om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, vooral in de financiële sector – deze sector loopt voorop in de ontwikkeling en toepassingen van blockchain – en zal naar verwachting tegen 2026 een vast onderdeel worden van de strategie en bedrijfsvoering van financiële dienstverleners.

Rabobank, ING en KPMG Founding Partners van Blockchain Innovation Conference 2017

Blockchain Innovation Conference

Om inzicht te bieden in de nieuwste trends en ontwikkelingen rondom blockchain en de ingrijpende veranderingen die de technologie binnen tal van markten teweegbrengt te bespreken, wordt op 22 juni de vierde editie van de Blockchain Innovation Conference gehouden.

De conferentie is bedoeld voor executives uit bedrijfsleven en overheid die praktisch inzicht nodig hebben wat blockchain voor hun organisatie gaat betekenen. In het Amstelveense hoofdkantoor van accountants- en advieskantoor KPMG – ook Founding Partner – zullen zo’n 400 pioniers uit het veld, bestaande uit professionals van corporates, organisaties, startups, FinTech-bedrijven en overheidsinstellingen, samenkomen. Zij krijgen een uitgebreid programma gepresenteerd vol met keynote presentaties, masterclasses en diverse tracks.

Rabobank en ING

De Blockchain Innovation Conference wordt georganiseerd door Trendwatcher Vincent Everts en zijn team, en wordt onder meer ondersteund door grootbanken ING en Rabobank, die zich als Founding Partners hebben verbonden aan het congres. Ook leveren beide banken een spreker op het congres. Wiebe Draijer, Bestuursvoorzitter Rabobank en Ivar Wiersma, ING Wholesale Banking, Head of Innovation, zullen elk een keynote presentatie verzorgen.
Wiebe Draijer en Ivar WiersemaGedurende de dag zullen veel praktische voorbeelden zoals Digital Trade Chain, R3, B3I, Nederlandse Blockchain consortia zoals Dinalog, Coalitie, Brightlands getoond worden, evenals de 25 blockchain pilots bij de Nederlandse overheid. Verder wordt er voorafgaand aan het conferentieprogramma een crashcourse Blockchain for Dummies georganiseerd. In anderhalf uur worden deelnemers bijgepraat tot het niveau voor volwaardige deelname aan het programma. Verder zijn er verdiepingstracks voor business, overheid en technologie en er is de mogelijkheid om informeel met de sprekers te discussiëren. “Opnieuw zal de Blockchain Innovation Conference een referentiepunt blijken in de gesprekken over de ontwikkeling van blockchain en cryptocurrency”, aldus de organisatie.

“Blockchain zit nu bovenaan de hype cycle met de belofte van digitaal vertrouwen. Steeds meer mensen zien het als een oplossing om samenwerkingen tussen partijen te versoepelen, maar het ontbreekt nog aan de praktische kennis om het juist te implementeren. In onze vierde editie geven we in de crash course de noodzakelijke feiten en basis kennis, laten veel internationale organisaties zien wat ze nu aan blockchain oplossingen toepassen en praten we over de grote publieke en private governance aspecten rondom de blockchain. Doel is om een brug te slaan tussen de experts en de industrieën die sterk gaan veranderen”, blikt Conference director Vincent Everts vooruit op het event.

Voor meer informatie over de Blockchain Innovation Conference en inschrijfmogelijkheden kunnen geïnteresseerden hier terecht.