ING start in april met contactloos betalen voor klanten

07 maart 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na de succesvolle pilot van ING, ABN AMRO en Rabobank met contactloos betalen in Leiden maakt ING nu bekend dat ze per medio april contactloos betalen mogelijk gaat maken voor haar klanten. Vanaf begin deze maand informeert ING haar klanten over deze mogelijkheid. Meer dan de helft van de passen van ING zijn al voorzien van een contactloos betalen functionaliteit. Eerder maakte Rabobank al bekend dat ze per april mobiele betaaldiensten gaat aanbieden aan haar klanten.

Contactloos betalen per 15 april beschikbaar voor ING klanten

In de zomer van 2013 startte de ING als eerste Nederlandse bank met het uitgeven van betaalpassen die zijn voorbereid op contactloos betalen. Tot op heden ontvingen al ruim 4 miljoen ING klanten deze nieuwe pas. Particuliere klanten van de ING worden vanaf vandaag nader geïnformeerd over contactloos betalen en vanaf 15 april kunnen zij zelf ervaren dat het afrekenen van kleine bedragen tot en met 25 euro door contactloos betalen snel, gemakkelijk en veilig is. Zakelijke klanten van de ING kunnen vanaf de zomer contactloos betalen. Zij worden hierover nog geïnformeerd.

ING - Contactloos betalen

Betaalpas met contactloos betalen functionaliteit

De vernieuwde ING betaalpas is herkenbaar aan het contactloos logo op de achterkant. Ook op betaalautomaten in winkels zal dit logo zichtbaar zijn. In steeds meer winkels kan er contactloos betaald worden. Winkeliers die contactloos betalen mogelijk willen maken voor hun klanten, kunnen betaalautomaten verkrijgen via hun leverancier of eigen bank.

In 2013 werd in Nederland in totaal 2,66 miljard keer betaald met betaalpassen en dat aantal zal in 2014 verder stijgen. ING verwacht dat consumenten vooral contactloos zullen betalen voor kleine aankopen die nu nog vaak met cash worden betaald, zoals een snelle boodschap, een kop koffie of een tijdschrift. De consument hoeft zo minder contant geld bij zich te hebben en de kassa van winkeliers is minder vol. Dat sluit aan bij het streven van banken en winkeliers naar een veilig en efficiënt betalingsverkeer.

Gerelateerde berichten

ING introduceert betaalpas voor contactloos betalen
Rabobank breidt mobiele betaaldiensten uit
Ook Triodos bank lanceert contactloos betalen pas
Leidse consumenten en ondernemers positief over mobiel betalen
BNP Paribas zet vol in op innovatie in mobiele betalingen