BNP Paribas zet vol in op innovatie in mobiel betalen

26 november 2013 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel

Innovatie effende de weg voor een revolutie in de mobiele betaalmiddelen in Europa: een revolutie in het gebruik, de technologieën en de spelers. Steunend op zijn Europese aanwezigheid en de sterkte van zijn netwerken in de verschillende thuismarkten heeft BNP Paribas van die multidimensionale revolutie gebruikgemaakt om steeds beter te anticiperen op en te voldoen aan de behoeften van zijn klanten.

BNP Paribas werkt een globale en coherente strategie uit gericht op de behoeften van de consumenten. Centraal in het aanbod staat de digitale portefeuille. Betalingen van persoon tot persoon , contactloze betalingen of zelfs mobiele aankopen, het hele gamma heeft tot doel te voldoen aan alle behoeften van de gebruikers.

"BNP Paribas is de enige Europese bank die al die innoverende initiatieven op de verschillende thuismarkten heeft gelanceerd. Met onze benaderingswijze willen we niet alleen de betalingen, maar ook de koopervaring van de consumenten faciliteren, vereenvoudigen en beveiligen.", benadrukt François Villeroy de Galhau, Chief Operating Officer en Head of Domestic Markets bij BNP Paribas.

bnp parisbas mobiele betaling

"We wilden ons value proposition uitbreiden door de behoeften van onze klanten centraal te stellen in ons aanbod. Nu zijn die producten verkrijgbaar in Frankrijk, Italië en België en bereiken ze steeds meer consumenten", legt Béatrice Cossa Dumurgier, COO van Retail Banking bij BNP Paribas, uit.

Na de lancering van zijn digitale bank Hello bank! in mei 2013, ontwikkelt BNP Paribas nu diverse innoverende oplossingen in Europa:

Paylib in Frankrijk: Multibancaire wallet voor particulieren

BNP Paribas, La Banque Postale en Société Générale hebben Paylib gelanceerd. Dat is een nieuwe, eenvoudige en beveiligde oplossing voor online en mobiel betalen. Paylib beantwoordt aan de behoefte aan eenvoud en veiligheid van de klanten en biedt hun een nieuwe manier van online betalen via pc, tablet of smartphone zonder dat ze daarbij hun bankgegevens moeten invoeren.  

Sixdots in België: Digitale portefeuille

Met deze mobiele, digitale portefeuille, die de betaalmiddelen van de klant (voornamelijk zijn bankkaartgegevens) bevat, kan de klant op een eenvoudige en veilige manier betalingen doen via internet (door zijn login + paswoord te vermelden in plaats van zijn kaartgegevens). Bovendien biedt deze wallet de klant een waaier van bijkomende diensten zoals kortingsbonnen, elektronische opslag van tickets enzovoort, zonder ooit de site van de handelaar te verlaten.

Mobo in Frankrijk, België en Italië: Mobiele oplossing voor professionele klanten

Dankzij het Mobile Acquiring-aanbod Mobo kunnen zelfstandigen en kleine ondernemers bankkaartbetalingen ontvangen via een kleine kaartlezer die met hun smartphone is verbonden. Mobo is zeer gebruiksvriendelijk en is transparant geprijsd.

BNP Parisbas - The bank for a changing world

Easy Transfer in België

Via smartphones kunnen betalingen onder particulieren worden gedaan, de zogenaamde peer-to-peerbetalingen. De app biedt een alternatief voor cashbetalingen. Zo kan de betaling van kleine bedragen onder collega’s of onder vrienden op restaurant snel en gemakkelijk worden geregeld. Dit product is zo eenvoudig dat particulieren er alleen maar hun smartphone hoeven bij te nemen om hun onderlinge betalingen te regelen.

YouPass in Italië: Contactloos betalen

Bij contactloze betalingen betaalt de gebruiker zijn aankopen met zijn smartphone, of met zijn bankkaart met chip via een smartphone (dankzij de chip in de telefoon en de simkaart waarop een beveiligde bankapplicatie staat), of gewoon met zijn bankkaart: hij hoeft dan alleen zijn kaart voor de contactloze betaalterminal te houden om zijn betaling te doen. Handelaars op drukke verkooppunten appreciëren vooral de snelheid waarmee de transactie wordt uitgevoerd. Deze vorm van betalen wordt mogelijk gemaakt dankzij de NFC-technologie (Near Field Communication).

Natural Security in Frankrijk: Biometrische authenticatie

Het gebruik van biometrische technologie voor de rechtstreekse authenticatie van betalingen koppelt veiligheid aan eenvoud. Natural Security heeft deze authenticatietool ontwikkeld, die garandeert dat alleen geautoriseerde gebruikers betalingen kunnen doen. De biometrische controles gebeuren via gezichts-, stem- of vingerafdrukherkenning.