Ook Triodos Bank lanceert contactloos betalen pas

06 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De nieuwe Triodos Wereldpas is geschikt gemaakt voor een nieuwe manier van betalen: contactloos betalen. Naast een nieuw uiterlijk is de pas ook voorzien van een IBAN-rekeningnummer. ING en ABN AMRO waren vorig jaar de eerste met een bankpas die is voorbereid op contactloos betalen.

Nieuwe Triodos Wereldpas

De nieuwe Wereldpas is geschikt gemaakt voor contactloos betalen. Hiermee is het mogelijk kleine bedragen te betalen door de pas in de buurt van een betaalautomaat te houden. Deze manier van betalen zal in de loop van het jaar op steeds meer plaatsen mogelijk zijn. De nieuwe Triodos Wereldpas is hier op voorbereid, maar nu nog niet geactiveerd. Wanneer contactloos betalen breed is geaccepteerd, activeert Triodos Bank deze mogelijkheid.

Triodos - Wereldpas

Contactloos betalen

De kans dat contactloos betalen verder wordt uitgerold in Nederland is groot. Zeker na de succesvolle pilot van ING, ABN AMRO en Rabobank met contactloos betalen in Leiden. De drie banken hebben mobiel betalen met een telefoon in september 2013 in Leiden geïntroduceerd, samen met MasterCard, KPN en de gemeente Leiden. Ongeveer 1000 consumenten en 180 ondernemers hebben aan de introductie in Leiden deelgenomen. In drie maanden tijd zijn gemiddeld 2000 betalingen per week verricht. Het totaalbedrag dat daarmee gemoeid is, schommelt rond €20.000 per week. Vier van de vijf consumenten voerden meer transacties uit dan gevraagd was voor deelname (25 in 3 maanden).