Rabobank investeert in mobiele beleggingsapp Peaks

17 maart 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deze zomer lanceert Peaks de eerste mobiele app waarmee beleggers met hun wisselgeld kunnen beleggen. Peaks is tot stand gekomen met financiële steun van Rabobank.

Peaks werd opgericht door Sijbrand Tieleman, Tom Arends en Rutger Beens en is volgens de oprichters de eerste mobiele app die beleggen met wisselgeld mogelijk maakt. Met de nieuwe app willen de oprichters beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Daarnaast vinden zij het belangrijk om de aarde leefbaar te houden voor de volgende generaties. “Dé manier om daar als individu en bedrijf iets aan te doen is te investeren in bedrijven die dat ook belangrijk vinden”, aldus de oprichters. Peaks biedt klanten daarom de mogelijkheid om hun wisselgeld duurzaam te beleggen.

De app werkt als volgt: gebruikers linken hun betaalrekening aan de app en bij iedere pinbetaling rondt Peaks het bedrag af naar de volgende euro. Zo ontstaat zonder grote impact op het uitgavenpatroon van mensen een beleggingspotje, dat door gebruikers vervolgens wordt belegd. “Dit maakt de kans om vermogen op te bouwen toegankelijk voor iedereen”, leggen de oprichters uit.

Sijbrand Tieleman licht de app verder toe: “Spaarrentes zijn historisch laag, studenten moeten lenen om te kunnen studeren en de pensioenen voor onze oude dag worden steeds minder zeker. Hierdoor stijgt de druk voor vooral jonge mensen om zelf de verantwoordelijkheid voor de eigen financiën te nemen. Peaks wil hen hierbij helpen. Want beleggen en zo de kans op vermogen opbouwen moet voor iedereen een mogelijkheid zijn. Zo kan ieder individu het gevoel van financiële vrijheid ervaren, of je nu wel of geen kennis van beleggen hebt.”

Rabobank investeert in Peak

Gebruikers van de app kunnen zelf een risicoprofiel kiezen en ieder moment zien hoe het er voor staat met hun persoonlijke beleggingsresultaten. “Daarnaast biedt Peaks eenvoudig te begrijpen informatie over beleggen en signaleert de app wanneer het slim is om extra geld opzij te zetten of juist gas terug te nemen”, aldus Tieleman. 

Op basis van het gekozen profiel wordt door de gebruiker belegd in door Peaks geselecteerde mix van indextrackers (ETF’s), beursgenoteerde fondsen die een index volgen en die aansluiten bij het risicoprofiel van de gebruiker. Voor gebruikers tussen de 18 en 22 jaar is Peaks kosteloos. Voor mensen ouder dan 22 jaar is de app de eerste drie maanden gratis. Daarna kost de app één euro per maand, tot een belegd vermogen van €2.500. Zit een gebruiker daarboven? Dan bedragen de kosten 0,5% per jaar. 

Rabobank investeert in Peaks

Tom Arends bracht het concept voor Peaks bij zijn voormalige werkgever Rabobank onder de aandacht. Rabobank nam Peaks op in haar moonshot-campagne; een interne zoektocht naar technologische innovaties. Bart Leurs, hoofd Fintech & Innovatie bij Rabobank: “Innovatie vindt ook binnen de Rabobank plaats, omdat we zelf het voortouw willen nemen in nieuwe ontwikkelingen. Een investering in de vernieuwende startup Peaks past uitstekend binnen deze filosofie. Peaks maakt het mogelijk voor een jonge doelgroep om zonder veel kennis en ervaring te beginnen met beleggen. Dat sluit aan bij de wens van de Rabobank om het gebruiksgemak van financiële producten en diensten te vergroten.”