Delta Lloyd krijgt notering in AEX-index NYSE Euronext

06 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Delta Lloyd kondigt aan dat het aandeel Delta Lloyd NV per 24 maart 2014 wordt opgenomen in de AEX-index van NYSE Euronext Amsterdam. De AEX-index is samengesteld uit de belangrijkste 25 beursgenoteerde bedrijven op NYSE Euronext Amsterdam. De samenstelling van de AEX-index wordt door NYSE Euronext Amsterdam jaarlijks in maart herzien. Bepalend voor die samenstelling is de vrij verhandelbare marktkapitalisatie. Per eind februari 2014 was de marktkapitalisatie van Delta Lloyd circa € 4 miljard.

Delta Lloyd naar AEX

Mooie prestatie en erkenning

Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd: "Dit is een mooie prestatie en een erkenning voor ons bedrijf. Een opname in de AEX-index ondersteunt onze strategie, vergroot onze strategische flexibiliteit, versterkt ons merk en ons profiel naar beleggers. Onze zichtbaarheid op de financiële markten neemt hiermee verder toe. Investeerders hebben, sinds onze beursgang in 2009, hun vertrouwen in Delta Lloyd getoond. Dit sterkt ons in het gevoerde beleid en stelt ons in staat onze aandeelhoudersbasis verder te verbreden. De opname in de belangrijkste Nederlandse beursindex is voor ons bedrijf een mooie volgende stap."

Delta Lloyd nu actief op AMX Midkal en BEL20 index

In november 2009 ging Delta Lloyd naar de beurs in Amsterdam. Het Britse Aviva, grootaandeelhouder van Delta Lloyd, bouwde haar belang in Delta Lloyd in 2011 en 2012 verder af en verkocht in januari 2013 de resterende aandelen. Per 2 maart 2010 werd het aandeel Delta Lloyd opgenomen in de AMX Midkap index. In 2013 verkreeg Delta Lloyd ook een beursnotering aan NYSE Euronext Brussel, om het belang van België als tweede thuismarkt te onderstrepen. Per 18 maart 2013 werd Delta Lloyd in België opgenomen in de BEL20 index, de Belgische hoofdindex.