App Triodos Bank laat zien wat er met je geld gebeurt

30 januari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

De nieuwe mobiel bankieren app van Triodos Bank laat zien welke ondernemers en initiatieven de bank in de directe omgeving van de gebruiker financiert. Via Google Maps kunnen rekeninghouders zich eenvoudig een beeld vormen van wat er met hun aan de bank toevertrouwde geld gebeurt. Door een marker in Google Maps aan te klikken verschijnt er een pop-up met een foto en korte omschrijving van desbetreffende kredietklant. De speciale Google Maps is ook beschikbaar op de homepage van Triodos Bank.

De app is een belangrijke volgende stap in het transparant communiceren over alle activiteiten van de duurzame bank. Al langer kan iedereen tot op de euro nauwkeurig zelf in het online jaarverslag van Triodos Bank nazoeken welke bestemming de bank de onder beheer gegeven middelen geeft.

Van de app kunnen alle particuliere en zakelijke spaar- en betaalrekeninghouders van de bank kosteloos gebruik maken. Vanzelfsprekend kan de gebruiker daarmee ook het saldo van zijn rekeningen inzien, bij- en afschrijvingen bekijken en eenvoudig overboekingen doen. De app is geschikt gemaakt voor het gebruik van IBAN.