NIBC benoemt Ernst Berger tot Head of M&A en Debt & Equity Advisory

23 februari 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Ernst Berger, die sinds 2005 voor NIBC Bank werkt, is benoemd tot Head of M&A en Debt & Equity Advisory bij de bank. Berger stond de afgelopen twee jaar reeds aan het hoofd van de M&A-activiteiten van NIBC Bank. 

Ernst Berger is een bankier en bankmanager met brede ervaring op het gebied van het origineren en uitvoeren van M&A transacties. In de circa twaalf jaar dat Berger voor NIBC Bank werkt heeft hij talloze klanten van de bank uit diverse sectoren geadviseerd bij fusies in overnames in Nederland en Duitsland. Sinds Berger in 2005 in dienst trad bij NIBC Bank als Analyst heeft hij diverse rollen bekleed binnen de M&A-afdeling van de bank, vanuit zowel Nederland als Duitsland. Na vijf jaar maakte hij promotie tot Vice President, drie jaar later tot Associate Director en sinds twee jaar is hij Director van de M&A activiteiten.

Ernst Berger - NIBC

Per 1 februari is Berger aangesteld als hoofd M&A en Debt & Equity Advisory, waarmee hij ook verantwoordelijk is geworden voor de Debt & Equity adviestak van de bank. Caroline Oosterbaan, als lid van de NIBC Executive Committee verantwoordelijk voor Corporate Banking Products, vertelt over de uitbreiding van Berger’s functie: “Ernst Berger heeft een indrukwekkende staat van dienst in adviesopdrachten in veel sectoren in Nederland en Duitsland. Ernst heeft een diepgaande kennis van NIBC en haar specialisaties en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze strategische en commerciële ontwikkeling over de jaren.”

Volgens haar laat zijn aanstelling NIBC’s toewijding zien “om eersteklas advies en unieke proposities te bieden aan onze klanten, bouwende op ons brede netwerk van corporate en investor clients”. Ze sluit af: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we onder zijn leiding onze toegevoegde waarde naar onze klanten nog verder zullen uitbreiden. En ons doel om onze klanten ondernemende, innovatieve en professionele oplossingen te bieden verder kunnen invullen.”