Rabobank voert Rabo Scanner in voor internetbankieren

28 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Rabobank introduceert een nieuwe methode voor internetbankieren. De nieuwe methode, getiteld de Rabo Scanner, zal het actuele Random Reader systeem gaan vervangen. Met behulp van het apparaat wordt een kleurcode ingescand, die tijdens het online banking proces in beeld verschijnt, waarop de Rabobank klant vervolgens een beveiligingscode ontvangt. Het nieuwe systeem moet de veiligheid van internetbankieren verhogen, door het inbouwen van dit twee-stappenplan.

Veiligheidscheck

De Rabo Scanner bouwt tijdens het doen van transacties nog een veiligheidscheck in. De gebruiker wordt tijdens een betaling gevraagd om de informatie te vergelijken met de informatie op het pc- of mobiele telefoon scherm. Pas als men er zeker van is dat alles klopt bepaalt de klant of de betaling doorgang mag vinden. Het zou immers zo kunnen zijn dat de klant verbinding met de bank denkt te hebben, terwijl dat niet zo is. De veiligheidschecks geven zo meer zekerheid voor de klant.

Vandaag bankieren zoals morgen

Het nieuwe Rabo Scanner systeem voor internetbankieren zal binnenkort worden ingevoerd. De Random Reader zal bij de invoering van de Rabo Scanner niet direct verdwijnen, maar zal nog enige tijd naast de Rabo Scanner bestaan.