Philippe Mol directeur Van Lanschot Private Office

07 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot heeft Philippe Mol benoemd als directeur Private Office, het dienstencentrum voor vermogende particuliere klanten en ondernemers. Mol was hiervoor CEO van UBS Bank Nederland.

Oude bekende

Philippe Mol begon zijn loopbaan bij private bank MeesPierson. Hij vervulde verschillende rollen in binnen- en buitenland en eindigde bij deze bank als commercieel directeur van MeesPierson Nederland. Daarna maakte Mol de overstap naar Kempen Capital Management, bedrijfsonderdeel van Kempen & Co, dochteronderneming van Van Lanschot. Hij werkte daar tussen 2004 en 2009. Hij was in die periode verantwoordelijk voor het particuliere vermogensbeheer binnen Kempen Capital Management, één van de voorlopers van Van Lanschot Private Office. Tegelijkertijd was hij ook bij Van Lanschot zelf actief. Daarna was Mol CEO van de Nederlandse tak van de Zwitserse bank en vermogensbeheerder UBS.

Philippe Mol - Van Lanschot

Sporen verdiend

“Ik ben erg blij dat we iemand van dit kaliber in deze functie kunnen benoemen. Philippe heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de financiële dienstverlening en is bovendien geen nieuwkomer binnen onze bank. Hij kent het private banking vak door en door en neemt grote ervaring vanuit MeesPierson en UBS met zich mee”, zegt Richard Bruens, algemeen directeur Private Banking van Van Lanschot.

Samenvoeging beleggingsexpertie Van Lanschot en Kempen &Co

Van Lanschot is bezig om veel van zijn beleggingsexpertise samen te voegen en te integreren op het kantoor van Kempen & Co in Amsterdam. Zowel de asset allocatie als de fondsselectie van Van Lanschot wordt verzorgd door Kempen & Co.