Kempen geeft professionele belegger toegang tot Structured Credit-markt

01 mei 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kempen geeft de professionele belegger toegang tot de Structured Credit-markt, één van de grootste obligatiemarkten in de wereld. Volgens Remko van der Erf, Co-Head Hedge Fund Solutions - een complexe beleggingscategorie met de mogelijkheid op hogere rendementen in vergelijking met bedrijfsobligaties van dezelfde kredietwaardigheid.

Diversified Structured Credit Pool

Kempen Capital Management (Kempen) introduceert de Diversified Structured Credit Pool; een pool die professionele beleggers op “innovatieve, kostenefficiënte manier” toegang biedt tot de Structured Credit-markt. De Diversified Structured Credit Pool (DSCP) is opgebouwd uit long-only structured credit-fondsen die door Kempen zorgvuldig zijn geselecteerd. Deze pool geeft professionele beleggers toegang tot de Structured Credit-markt via drie specialisten (GoldenTree, LibreMax en One William Street).

DSCP beoogt momenteel een nettoresultaat van 4 tot 6% per jaar (in Amerikaanse dollars; unhedged) en belegt in een mix van overwegend ‘investment grade’ (IG) en in mindere mate sub-IG obligaties. De rente-duratie is naar verwachting 2 tot 3 jaar en geografisch zal het fonds 80 - 85% alloceren in de Verenigde Staten en voor 15 tot 20% in Europa. 

Kempen geeft professionele belegger toegang tot Structured Credit-markt

Structured Credit

Structured Credit is een verzamelnaam voor obligaties die gedekt worden door diverse typen leningen, zoals hypotheken op woningen van particulieren (RMBS), op commercieel vastgoed (CMBS), senior bedrijfsleningen (CLO) en consumentenleningen zoals autoleningen en studentenleningen (Consumer ABS).

Remko van der Erf, Co-Head Hedge Fund Solutions bij Kempen: “Structured Credit is één van de grootste obligatiemarkten in de wereld en heeft alleen al in de VS een omvang van 2,8 biljoen Amerikaanse dollars. Gezien de complexiteit van de markt, de lagere liquiditeit en de ongunstige kapitaalbehandeling voor banken en verzekeraars, laten veel professionele beleggers deze markt links liggen. Hoewel het een complexe beleggingscategorie is, kan het hogere rendementen opleveren in vergelijking met bedrijfsobligaties van dezelfde kredietwaardigheid. Tevens kan Structured Credit bescherming bieden tegen stijgende rentes doordat een groot gedeelte van de markt een variabele rente kent. Ten slotte biedt Structured Credit diversificatie via exposure naar de consument. Door met de juiste partner te werken, die adviseert en helpt met manoeuvreren in deze specifieke markt, is er een niche alternatief voor high yield.”