Kempen start met nieuw Life Sciences research team

10 juni 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Onder leiding van Jean-Paul Mannie is per 6 juni een nieuw Life Sciences researchteam gestart bij merchant bank Kempen & Co. Het team bestaat uit vier onderzoekers die kunnen bogen op een staat van dienst van ruim 10 jaar.

Jean-Paul Mannie is een ervaren bankier en Life Sciences professional die in 2008 zijn loopbaan begon als Research Analyst Biotech Equities bij Kempen & Co. Na circa anderhalf jaar bij de Nederlandse merchant bank – met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance – besloot Mannie de overstap te maken naar de consultancybranche, en ging als Consultant aan de gang voor Market Data en financial services consultancybureau Screen Consultants. Hier werd hij ingezet als Market Data consultant bij ABN AMRO.

Jean Paul Mannie - Kempen & Co

In 2012 besloot Mannie terug te keren bij Kempen & Co, waar hij aan de slag ging in het Corporate Finance team. Hier klom hij op van Analyst naar Associate en daarna naar Vice President. Het meest recent maakte hij de overstap naar het Equity Capital Markets team, waar hij dezelfde functie vervulde.

Life Sciences research team
6,5 jaar nadat hij het Life Sciences team van Kempen Securities achter zich liet, is Mannie recentelijk benoemd tot Head of Life Sciences Research. Onder zijn leiding wordt het Life Sciences researchteam binnen Kempen Securities de komende jaren verder verdiept en uitgebreid. Oscar Izeboud, Managing Director Life Sciences & Healthcare Corporate Finance, over de benoeming van Mannie: “Jean-Paul heeft de afgelopen jaren veel betekend voor de ontwikkeling van onze franchise en daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. We wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe rol bij Kempen Securities.”

Gelijk met zijn benoeming is per 6 juni een nieuw research team van start gegaan, bestaande uit: Mannie zelf, Anastasia Karpova, Alexandru Cogut en Suzanne van Voorthuizen. “Kempen is, met dit nieuwe team, toegewijd aan de continuering en verdere groei van het sterke Life Sciences research product zoals deze in de afgelopen 10 jaar is opgebouwd”, aldus de bank.

Anko Gerlofs, Head of Kempen Securities, zegt over de start van het nieuwe team: “Kempen & Co is gecommitteerd aan de continuïteit en groei van zijn kernsectoren en verwacht met de nieuwe samenstelling van het researchteam de Life Sciences & Healthcare franchise van Kempen binnen Europa wederom een boost te geven.”