Kempen en Van Lanschot lanceren prijs slimste roeier

06 september 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Lanschot en dochter Kempen & Co hebben een nieuwe prijs gelanceerd voor studenten. De ‘Slimste Roeier’-award zal worden uitgereikt aan de student die het beste zijn of haar studie weet te combineren met wedstrijdroeien en/of actief lidmaatschap bij een studentenroeivereniging. De hoofdprijs is een cheque ter waarde van €1.951 – het wettelijk collegegeld voor een jaar studeren.

Hoge studiedruk en het afschaffen van de studiebeurs zorgen er volgens Van Lanschot en Kempen & Co voor dat extra curriculaire activiteiten in de verdrukking komen. Studenten moeten als zij willen sporten, dit steeds vaker combineren met een bijbaantje om de studieschuld zo beperkt mogelijk te houden en ook actief lidmaatschap bij een studievereniging wordt hierdoor bemoeilijkt, stellen de private en merchant bank. “De ruimte om je naast je studie te ontwikkelen, is in het gedrang gekomen. Daar willen we wat aan doen.”

De slimste roeier

De roeisport heeft een bijzonder plekje in het hart van de twee banken. Kempen & Co is sinds 2011 hoofdsponsor van studentenroeivereniging Nereus, terwijl Evi – onderdeel van Van Lanschot – sinds 2016 officieel is verbonden als coachpartner. “De roeisport heeft in onze ogen veel overeenkomsten met ons dagelijks werk. Roeien vereist doorzettingsvermogen en het leert je samen te werken in een team. Vaardigheden waar je later, in je professionele carrière, iets aan hebt”, aldus de twee banken. Bovendien werken er relatief veel roeiers bij deze financiële instellingen.

Om de studenten die naast hun studie nog steeds actief zijn binnen hun studentenroeivereniging of deelnemen aan roeiwedstrijden te belonen hebben Kempen & Co en Van Lanschot gezamenlijk een nieuwe prijs in het leven geroepen –  de 'Slimste Roeier van Nederland'. Joof Verhees, directie Kempen & Co, legt uit: “Wij zien in de roeisport een krachtige metafoor voor ons dagelijks werk en herkennen de gedrevenheid, de teamgeest en het commitment om het beste resultaat te behalen. We willen studenten adviseren zich ook naast een studie verder actief te ontwikkelen en dit stimuleren door middel van deze prijs”

Om kans te maken op de prijs kunnen studenten die lid zijn van een roeivereniging of die wedstrijdroeier zijn naast hun studie zich voor 22 september aanmelden via de website van de prijs. Deelnemers dienen in collegejaar 2015-2016 te hebben gestudeerd aan een HBO of WO-instelling in Nederland. De veertig studenten met de beste score op het gebied van behaalde studiepunten en extra curriculaire activiteiten bij een roeivereniging worden geselecteerd om deel te nemen aan een IQ-quiz op het kantoor van Kempen & Co en Van Lanschot, waarna de jury* de winnaars kiest.

Voor zowel de beste wedstrijdroeier als het beste verenigingslid ligt een prijs klaar van €1.951 – het wettelijk collegegeld dat studenten moeten betalen voor een jaar studeren. De op een na beste student per categorie ontvangt een Kempen & Co / (Evi) Van Lanschot fiets.

* De jury bestaat uit Richard Bruens, Lid Raad van Bestuur Van Lanschot; Joof Verhees, Directie Kempen & Co; Elien Meijer, Van Lanschot en Olympisch zilveren roeimedaille in Sydney 2000; en Reinder Lubbers, Kempen & Co en Olympisch roeier in Peking 2008