Kempen & Co start franchise Financial Institutions & FinTech

02 juni 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Kempen & Co introduceert een nieuw onderdeel Financial Institutions & FinTech (FI & FinTech). Met deze nieuwe franchise speelt Kempen & Co in op de groeiende vraag van bedrijven in de FI & FinTech sector naar onafhankelijk, gespecialiseerd advies op het gebied van corporate finance en kapitaalmarkttransacties.

Het FI & FinTech team zal worden geleid door Cees-Jan Welkzijn, die als Managing Director van start gaat bij Kempen & Co Corporate Finance per 1 juni. Tegelijkertijd zal Lennart den Blanken van start gaan als Executive Director. Beiden hebben een sterk track record opgebouwd in de Financial Institutions sector in hun tijd bij RBS, Morgan Stanley en KPMG. Eerder dit jaar benoemde Kempen Securities Bart Horsten al als Senior Research Analyst in deze sector.

Kempen & Co FI & FinTech

Joof Verhees, Directie Kempen & Co: “We zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan met FI & FinTech omdat we overtuigd zijn dat de significante ontwikkelingen in de industrie ons aantrekkelijke kansen biedt. Met CJ en Lennart bij Corporate Finance en Bart bij Securities hebben we hoog gewaardeerde professionals aangetrokken voor de ontwikkeling van deze nieuwe franchise, in navolging van de bestaande Real Estate en Life Sciences franchises.”

Cees-Jan (CJ) Welkzijn, Managing Director FI & FinTech Corporate Finance: “Kempen & Co heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van marktkennis en expertise in de huidige franchises. We geloven dat de bedrijfsmodellen in de FI sector door nieuwe wetgeving fundamenteel zullen veranderen en dat FinTech een grote rol zal spelen in deze transformatie. Ik kijk ernaar uit om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van Kempen & Co met het opzetten van een zeer gespecialiseerde FI & FinTech-franchise.”