Van Lanschot lanceert doelbeleggen met Evi

20 januari 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Private bank Van Lanschot heeft zijn online coach Evi uitgerust met een nieuwe dienstverlening. Met de introductie van Evi Doelbeleggen kunnen klanten nu persoonlijke doelen en specifieke einddata toekennen aan hun door Evi beheerde beleggingen.

In de zomer van 2013 lanceerde Van Lanschot een online vermogensbeheer coach. De vorm van digitale dienstverlening kreeg de naam Evi, en helpt klanten met online advies over onderwerpen als sparen en beleggen. Anno 2017 is in Nederland en België voor een bedrag van circa €1,5 miljard aan vermogen onder beheer geplaatst bij Evi.

Evi doelbeleggen

Per 19 januari heeft Van Lanschot de digitale dienstverlening van Evi uitgebreid met een nieuwe mogelijkheid. Met Evi Doelbeleggen kunnen klanten persoonlijke belegdoelen aanmaken met een specifieke einddatum. De bank voldoet hiermee naar eigen zeggen aan een groeiende behoefte: “Veel klanten weten tegenwoordig vrij goed wat ze willen doen met hun vermogen en op welk moment dat binnen bereik moet zijn. Dat kan variëren van de studie van de kinderen, een verbouwing van de woning of het maken van een wereldreis.” Door een belegdoel aan te maken in Evi kunnen klanten volgens de private bank “de vermogensopbouw met een gerust hart aan Evi overlaten”.

Bij het aanmaken van een belegdoel zijn er verschillende ‘knoppen’ waaraan klanten kunnen draaien. Zo bepalen zij zelf de initiële inleg voor de belegging en kunnen zij kiezen voor periodieke stortingen en de hoogte daarvan zelf bepalen. De klant bepaalt daarnaast zelf de beleggingshorizon en het doelbedrag, waarbij een scenariotool inzicht geeft op de haalbaarheid van het gestelde belegdoel.

Ook na het aanmaken van het belegdoel zijn er verschillende manieren waarop klanten worden geholpen om hun doelen te behalen. Zo wordt de belegger online door Evi op de hoogte gehouden over de stand van zaken: “ligt het vermogen op koers om het doel te halen, of zijn aanpassingen zoals extra inleg of verlenging van de looptijd noodzakelijk?” Naarmate de belegging dichter bij zijn einddoel komt, wordt het beleggingsrisico geleidelijk aan afgebouwd, om te voorkomen dat het vermogen tegen het einde van de periode onderhevig is aan grote koersschommelingen.

Gouden Stier
Onlangs werd de online coach van Van Lanschot bekroond met een Gouden Stier. Evi ontving de prijs voor beste online vermogensbeheerder van Nederland. Volgens de jury blinkt Evi uit door haar scenario-analyses van de ontwikkeling van het vermogen, haar uitgebreide kwartaaloverzichten en de heldere en begrijpelijke communicatie die zij biedt aan beginnende beleggers. Het toevoegen van doelmeting en doelmonitoring was een van de verbeterpunten die de jury opmerkte.