Evi, ASN, ING en NN winnen Gouden Stieren 2016

15 november 2016 Banken.nl 3 min. leestijd

Op 10 november 2016 zijn voor de tiende keer de Gouden Stieren uitgereikt. De ‘Oscars van de beleggingswereld’ werden dit jaar in elf categorieën uitgereikt. Onder meer Evi van Lanschot, ASN Bank, twee ING-professionals en NN Investment Partners vielen in de prijzen.

Sinds 2006 worden ieder jaar de Gouden Stieren uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen om goede prestaties van onder meer vermogensbeheerders, fondsen en brokers op het gebied van innovatie, begrijpelijkheid en toegankelijkheid te belonen. Sinds de eerste uitreiking is de Gouden Stier uitgegroeid tot een van de belangrijkste awards in de financiële wereld met een focus op de beleggingswereld.

Winnaars GoudenStier

Op 10 november werd de Gouden Stier 2016 uitgereikt, de tiende editie van het award-evenement. Voor het lustrum werden er twee nieuwe categorieën in het leven geroepen: de Gouden Stier voor beste beleggingsinnovatie en de Gouden Stier voor Beste Crowdfundingplatform. Daarmee kwam het totale aantal categorieën op elf, waarvan twee publieksprijzen en negen prijzen die werden toegekend door de vakjury*.

In de categorie Beste Vermogensbeheerder ging de felbegeerde Gouden Stier dit jaar naar Care IS Vermogensbeheer, die ook in 2015 deze prijs mee naar huis mocht nemen. In de nieuwe categorie Beste Online Vermogensbeheerder was het Evi van Lanschot die met de prijs naar huis ging. Richard Bruens, algemeen directeur Private Banking en lid van de Executive Board van Van Lanschot, laat weten: “We zijn trots dat wij de Gouden Stier 2016 voor beste online vermogensbeheerder hebben gekregen. Deze prijs is een prachtige bevestiging van het feit dat we onderscheidend zijn op het gebied van online beleggingsdienstverlening.” De jury prees Evi onder meer voor haar scenario-analyses van de ontwikkeling van het vermogen, de uitgebreide kwartaaloverzichten en de heldere en begrijpelijke communicatie voor beginnende beleggers.

UBS viel in de prijzen voor zijn UBS (Lux) European Opportunity Unconstrained fonds, dat benoemd werd tot het Beste Beleggingsfonds. Het ASN Duurzaam Aandelenfonds van ASN Bank, dat tevens in aanmerking kwam voor de prijs voor Beste Beleggingsfonds, werd beloond met de Groene Stier voor het Beste Duurzame Fonds. NN Investment Partners won net als vorig jaar de prijs voor Beste Mixfondsen-range.

De overige vakjuryprijzen gingen naar:

  • Beste Beleggingsinnovatie – Nxchange
  • Beste Broker – Lynx
  • Beste ETF – iShares Core S&P 500
  • Beste Crowdfundingplatform – Collin Crowdfund

Beide publieksprijzen gingen dit jaar naar professionals van ING. De Gouden Stier voor Beste Technisch Analist ging naar Bas Heijink, senior analist technische analyse van de ING Investment Office van ING Bank. De Gouden Stier voor Beste Beleggingsexpert ging naar Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office.

* De vakjury voor de Gouden Stier 2016 bestond uit juryvoorzitter Marcel Tak (beleggingsproductenspecialist bij IEX), Stephan Freelink (medeoprichter van beleggingsmatch.nl), Pascal Spelier (Capgemini Consulting), en Philip de Koeijer (founding partner van AF Advisors).