Frans Woelders benoemd tot CIO of the year 2013

23 januari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Frans Woelders, CIO bij ABN AMRO, is door tijdschrift CIO Magazine benoemd tot CIO of the year 2013. Hij heeft de prijs gekregen voor onder meer zijn prestaties van de afgelopen jaren. "De fusie tussen Fortis en ABN AMRO was daar een belangrijk onderdeel van. We moesten twee complete en verschillende banksystemen laten samensmelten tot één nieuwe", aldus Woelders. ABN AMRO doet er alles aan om de (technologische) bereikbaarheid van de bank zo optimaal mogelijk te houden. Woelders houdt zich daar dagelijks mee bezig.

Frans Woelders - CIO of the year

Voorbereiden op de toekomst

De komende drie jaar investeert ABN AMRO €700 miljoen in de eigen technologie. Woelders: "Technische ontwikkelingen gaan razend snel, denk aan de tablets. Tegenwoordig heeft elk huishouden er één, maar vijf jaar geleden bestonden ze nog niet. ABN AMRO heeft hierop ingespeeld en de afgelopen jaren mobiel bankieren mogelijk gemaakt. Inspelen op technische ontwikkelingen is belangrijk voor elke organisatie en als bank proberen we onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. We blijven de bank klaarstomen voor een toekomst vol technologische innovaties."

Uitdagingen

"Een voorbeeld is dat we ons internetbankieren geheel vernieuwd hebben. Zo is het voor klanten tegenwoordig mogelijk om zelf zaken te regelen via Internet Bankieren. Als blijkt dat klanten er toch niet zelf uitkomen of vragen hebben, kunnen ze alsnog naadloos schakelen met een van onze medewerkers per mail, telefoon of op een bankkantoor, zonder dat hun gegevens en voorwerk verloren gaan. We proberen daarmee onze kantoren als het ware te integreren in ons internetbankieren en mobiel bankieren functionaliteiten. Daarnaast hebben we state-of-the-art technologie om fraude te voorkomen. Het is dan ook een concreet doel om de veiligheid continu te verbeteren, zonder dat dat ten koste gaat van de gebruikersvriendelijkheid. En ook om ons betalingsverkeer efficiënt en betaalbaar te houden", sluit Woelders af.