ABN AMRO MeesPierson: 25% meer duurzaam belegd

17 januari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Klanten van ABN AMRO MeesPierson hebben het afgelopen jaar meer geïnvesteerd in duurzame ondernemingen. De private bank berichtte dat het geïnvesteerd vermogen gegroeid is tot €2,3 miljard, een stijging van ruim 25% ten opzichte van 2012. Naar verwachting zet deze stijging door.

Sterke groei duurzaam beleggen door beter rendement

"Momenteel is 20 procent binnen onze Private Bank duurzaam belegd. Daar zit nog veel rek in. Voor de komende jaren verwachten wij een verdere groei van het geïnvesteerd vermogen in duurzame mandaten", aldus Jan Willem Hofland, Managing Director Duurzaam Beleggen bij ABN AMRO MeesPierson.

Als reden voor de sterke groei noemt Hofland de goede rendementen van de afgelopen jaren. "In 2013 hebben de duurzame mandaten het beter gedaan dan het marktgemiddelde. Dit maakt de keuze voor veel beleggers makkelijker. Het thema spreekt bovendien mensen aan. Gek genoeg was het thema 'milieu' voor veel mensen niet de reden hun beleggingen anders in te vullen. Uit contact met klanten blijkt dat zij zich nu afvragen of er in de toekomst bijvoorbeeld wel genoeg grondstoffen zijn."

 

Duurzaam vermogensbeheer in trek
 
Maatschappelijk verantwoord
Door geld te steken in duurzaam vermogensbeheer investeren klanten van ABN AMRO MeesPierson in een duurzame toekomst. De duurzame vermogensportefeuille bestaat uit beleggingen in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze bedrijven lopen voorop bij het vinden en behouden van de balans tussen mensen, leefomgeving en winst.