Family office neemt klanten en medewerkers van ABN AMRO MeesPierson over

04 juni 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Capital Support uit Den Haag neemt een deel van de werkzaamheden van private bank ABN AMRO MeesPierson. Het gaat hierbij om zowel activiteiten als werknemers van de afdeling Bewind en Executele, een onderdeel dat verantwoordelijk is voor de afwikkeling van nalatenschappen en de bescherming van familievermogens tegen ondeskundig of roekeloos beheer.

Vermogensbeheerder ABN AMRO MeesPierson stopt met het optreden als testamentair bewindvoerder, executeur of gevolmachtigde. Voor zo’n duizend klanten geldt zou normaal gesproken gelden dat zij op zoek moeten naar een nieuwe partij die deze dienstverlening voor hen voort kan zetten. In dit geval is er echter een collectieve oplossing beschikbaar, in de zin van een overname van de klantenportefeuille door family en charity office Capital Support. 

Volgens ABN AMRO MeesPierson passen deze activiteiten niet meer goed bij de bank en is daarom gekozen voor afstoten. “De specialisten van ABN AMRO MeesPierson en Capital Support bundelen hun krachten, we denken dat klanten daardoor nog beter bediend kunnen worden”, legt Bram Kroep, Global Head Wealth Structuring ABN AMRO MeesPierson, uit. “We willen klanten onafhankelijk kunnen adviseren en bedienen. We hebben al een jarenlange relatie met Capital Support en hebben er alle vertrouwen in dat zij zorgvuldig de belangen van onze klanten gaan behartigen.”

De bank geeft aan dat klanten per deze week geïnformeerd zullen worden over de overheveling van activiteiten. Voor wie niet mee wenst te gaan naar Capital Support geldt een periode van twaalf weken waarin ze een andere partij kunnen benoemen. Klanten die niet reageren stappen per eind augustus automatisch over naar Capital Support.

Bij Capital Support is men in zijn nopjes over de overname en de uitbreiding van de activiteiten. Lodewijk Siertsema, Managing  Partner Capital Support. “Wij zijn buitengewoon verheugd dat wij de activiteiten en medewerkers van de afdeling Bewind en Executele kunnen overnemen. Binnen onze Family en Charity Office zijn deze diensten een kernactiviteit. De strategie van Capital Support is er op gericht om het vermogen van de cliënt inzichtelijk en overzichtelijk te maken. Wij bieden daarmee onze cliënten en opvolgende generaties bescherming over hun vermogen. Wij verwelkomen de specialisten, ondersteuners en natuurlijk alle cliënten van ABN AMRO van harte.”