Rabo International wordt onderdeel van Rabo Nederland

12 december 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het internationaal georiënteerde Rabobank International wordt door Rabobank samengevoegd met Rabobank Nederland. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad. De autonomie van dochter Rabobank International komt te vervallen om zo meer grip te krijgen op de internationale activiteiten.

Meer grip op internationale activiteiten

De internationale tak van Rabobank is in opspraak geraakt door haar betrokkenheid bij de manipulatie van de Libor-rente. Met de integratie van Rabobank Interational in Rabobank Nederland hoopt de coöperatieve bank meer controle te krijgen over de bedrijfsvoering en de risico's van haar internationale activiteiten. Na de integratie zal Rabobank International niet meer haar eigen stafafdelingen hebben en ontstaat een directe rapportagelijst tussen de risicomanager en de CFO, aldus het FD.

Rabobank gaat afdelingen samenvoegen

Rabobank International

Rabobank International is het internationale bankbedrijf van de Rabobank Groep dat zich concentreert op de internationale zakelijke en particuliere bankactiviteiten. Daarbij ligt de focus op food- en agriklanten die worden bediend vanuit 30 landen wereldwijd.