Ook UBS verbiedt gebruik van multibank chat rooms

29 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Na Barclays, Citi en RBS verbiedt nu ook UBS het gebruik van multibank chat rooms onder haar personeel binnen haar investment bank divisie. Naar aanleiding van de manipulatie van diverse financiële benchmarks als de 'LIBOR-rente' en '4pm WM/Reuters fix' zijn wereldwijd diverse multibank sociaal chat rooms opgedoekt.

"Alle sociale gerelateerde chatrooms zijn verboden en moeten onmiddellijk worden gesloten". Dat schreef het bestuur van UBS in een interne memo aan het personeel vandaag. Multibank en dealer chatrooms zijn per direct verboden. Uitzonderlingen zijn alleen mogelijk voor zakelijk kritische toepassing en uitsluitend toegestaan na goedkeuring van een uitvoerend comité lid en compliance officer. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Ook UBS verbiedt gebruik van multibank chat rooms

In de strijd tegen manipulatie van financiële benchmarks zijn toezichthouders wereldwijd aan het zoeken naar bewijslast tegen fraudegevallen. Toezichthouders hebben het hiervoor voorzien op de elektronische berichten tussen handelaren van banken. Ze gebruiken deze berichten als bewijs van het wangedrag.