IG&H: Hypotheekmarkt aandeel Rabobank op dieptepunt

27 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft in het afgelopen kwartaal een forse klap gekregen op de Nederlandse hypotheekmarkt. De coöperatieve bank verloor maar liefst 5,3% marktaandeel. Dat blijkt uit de meest recente ‘Hypotheek Update’ van adviesbureau IG&H Consulting & Interim. Het marktaandeel van Rabobank is hiermee sinds 2006, toen IG&H begon met het bijhouden van marktcijfers, nog nooit zo laag geweest.

Grote winnaar van Q3 2013 is Aegon, die 4,4% marktaandeel won. Daarmee is de bankverzekeraar zowel absoluut als relatief de grootste stijger. Ook Delta Lloyd, ING, Syntrus Achmea en ABN AMRO hebben een positief kwartaal achter de rug. Een overzicht van de marktontwikkelingen:

IG&H - Hypotheek update - Marktaandelen

Naast de Rabobank daalde ook het marktaandeel van Argenta relatief veel, met 2,7%. Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar heeft Argenta nog altijd wel een groter marktaandeel.

Top 10 hypotheekaanbieders

Al zijn de verschillen binnen de top-4 in het afgelopen kwartaal afgenomen, de top-4 blijft wel ongewijzigd. Rabobank blijft de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, gevolgd door ING Bank. Obvion, die in het tweede kwartaal marktaandeel had ingeleverd, herstelt weer een beetje en stijgt daarmee een plaats. Ook ASR bank stijgt (naar plek 6). Argenta spaarbank daalt (van de 5e naar de 8e plek).

IG&H - Hypotheekmarkt Top 10