Fitch verlaagt rating Rabobank naar AA-

25 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Ratingbureau Fitch heeft bekend gemaakt de rating van Rabobank met één stapje te verlagen van AA naar AA-. Het negatieve vooruitzicht blijft gehandhaafd.

Verschil met andere Europese banken kleiner

“We vinden deze downgrade van onze Fitch rating uiteraard jammer,” verklaart Bert Bruggink, de CFO van Rabobank, “tegelijkertijd kunnen we begrijpen dat Fitch constateert dat de verschillen kleiner zijn geworden tussen Rabobank en andere sterke Europese banken met een rating van AA-.”

Fitch verlaagt rating Rabobank naar AA-

Libor-schikking heeft geen negatief effect

Voorts blijkt uit de motivatie van Fitch dat de aanpassing los staat van de Libor-schikking. Deze schikkingen hebben de financiële kracht van Rabobank niet aangetast. Wel noemt het ratingbureau andere factoren, zoals het uitblijven van economisch herstel in Nederland, de druk op de resultaten en de afhankelijkheid van wholesale funding.

Rabobank nog steeds bij beste scorende Europese banken

“We zitten samen met drie andere Europese banken in de dubbel-A range van Fitch en geen enkele Europese bank heeft een hogere rating. Evengoed is het belangrijk dat we ons blijven onderscheiden van de andere banken in kapitaal, liquiditeit en resultaat”, aldus Bruggink.