ABN AMRO voorziet geldautomaten van videobewaking

10 januari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO gaat als eerste bank een deel van haar geldautomaten voorzien van videobewaking. Hiermee kunnen de autoriteiten sneller en gerichter actie ondernemen bij onregelmatigheden. ABN AMRO hoopt hiermee haar geldautomaten verder te beveiligen.

De retailbank gaat haar geldautomaten voorzien van Live View, een video- en detectiesysteem dat ervoor zorgt dat de politie via bewakingscamera’s direct kan meekijken bij criminele activiteiten. Dat maakten Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, en Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, vandaag bekend.

Inzet Live View verhoogt veiligheid geldautonmaten

Live View vergroot de pakkans van criminelen. De politie maakt sinds juni 2012 gebruik van Live View en met succes. De live beelden stellen de politie in staat om sneller en gerichter in actie te komen. In de meldkamer kan direct worden bepaald welke politie-inzet nodig is. Agenten die zich in de nabije omgeving van het incident bevinden, kunnen ook meteen worden gewaarschuwd.

In 2013 worden 100 geldautomaten van ABN AMRO voorzien van Live View. Buiten Live View heeft ABN AMRO ook andere preventieve maatregelen ingevoerd. Dankzij deze maatregelen verwacht de bank het aantal criminele activiteiten aan haar geldautomaten sterk terug te kunnen dringen en weer een mooie stap te zetten binnen het thema veilig bankieren.