Tegenvallende cijfers Deutsche Bank, UBS en Lloyds

30 oktober 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De grote Europese banken Deutsche Bank, UBS en Lloyds hebben hun cijfers over het derde kwartaal van 2013 gepubliceerd.

Deutsche Bank ziet winst verdampen en grote juridische kosten op zich afkomen

Deutsche Bank heeft in het derde kwartaal veel minder winst behaald dan een jaar eerder. De nettowinst, die toekomt aan de aandeelhouders daalde met 94%, van €747 miljoen een jaar geleden naar €41 miljoen. Deutsche Bank heeft lagere inkomsten uit de handel in obligaties. Ook heeft de bank een bedrag van €1,2 miljard vrij gemaakt om juridische kosten op te vangen. De totale reserve voor juridische kwesties is daarmee opgelopen tot een bedrag van €4,1 miljard.

Analisten hadden voor Deutsche Bank in het derde kwartaal een winst van €428 miljoen verwacht. De bank uit Frankfurt is een van de banken die worden onderzocht voor de betrokkenheid bij de Liborfraude. Daarnaast wordt de bank verdacht van gesjoemel met hypotheekpakketten.

Tegenvallende cijfers Deutsche Bank, UBS en Lloyds

UBS weer winstgevend, maar stelt winstdoelstelling bij

De Zwitserse bank UBS behaalde in het derde kwartaal een winst van 577 miljoen Zwitserse frank (€467 miljoen) tegenover een verlies van 2,13 miljard Zwitserse frank (€1,72 miljard) een jaar eerder, toen de bank herstructureringskosten voor de zakenbank boekte. Analisten hadden meer winst verwacht.

De grootste bank van Zwitserland maakte ook bekend dat ze de winstdoelstelling voor 2015 waarschijnlijk niet zal halen omdat de Zwitserse toezichthouder eist dat de bank meer eigen middelen aanhoudt. UBS wil in 2015 een return van 15% op activa.

Lloyds: Verlies 3 maal groter dan vorig jaar

De Britse bank Lloyds boekte een verlies van 1,3 miljard pond (€1,5 miljard). De verkoop van bezittingen, belastingen, kosten voor erfenissen uit het verleden, en andere eenmalige lasten zorgden bij de deels genationaliseerde bank onder de streep voor een verlies dat ruim drie keer groter was dan een jaar eerder. In het derde kwartaal van 2012 kwam de Britse bank nog 374 miljoen pond tekort. Lloyds nam wel een voorziening van €750 miljoen pond voor compensatie aan klanten die met onnodige verzekeringen werden opgezadeld.