Rothschild adviseert om RBS niet op te splitsen

30 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Investment Bank Rothschild gaat de Britse overheid adviseren om RBS niet op te splitsen. Het advies is gericht op een interne oplossing in plaats van een afsplitsing van de slechte delen van de bank, aldus Sky News. Deze berichtgeving is in lijn met eerdere ontwikkelingen rondom RBS.

Wijze van privatisering 

De vraag wanneer en in welke vorm Royal Bank of Scotland (RBS) geprivatiseerd moet gaan worden houdt de gemoederen al lange tijd bezig. RBS kwam in 2008 voor 81% in staatshanden nadat het in financiële moeilijkheden terecht kwam en overeind moest worden gehouden met een kapitaalinjectie van £45 miljard (€53 miljard).

Op verzoek van de Britse minister van Financiën George Osborne heeft Rothschild onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de slechte leningen van RBS apart te zetten zodat privatisering van de bank mogelijk wordt. Volgens Sky News komt Rothschil met het advies om de slechte leningen onder te brengen in een interne 'bad bank', die geen onderdeel is van de kernactiviteiten van de bank. Op deze manier wordt een opsplitsing van de bank voorkomen.

Rothschild

Naar verwachting zal Osborne deze week een besluit nemen over toekomst van RBS. Vrijdag komt de bank met haar kwartaalcijfers.

Gerelateerde berichten

Geen opsplitsing van RBS in good en bad bank
Britse overheid druk bezig met privatisering RBS
Canadese TD Bank wil retailbank RBS in VS kopen
RBS niet eerder dan over vijf jaar in private handen