NIBE en ABN AMRO ontvangen NLQF6 accreditatie

28 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

ABN AMRO, Gooiconsult en NIBE-SVV hebben een accreditatie op NLQF 6 ontvangen voor de Leergang Relatiemanager Bedrijven van ABN AMRO. Het is voor het eerst dat een interne opleiding is ingeschaald op het niveau van erkende bachelor-opleidingen.

NLQF

Het NLQF maakt duidelijk op welk werk- en denkniveau een medewerker gekwalificeerd is. Met de NLQF 6 accreditatie krijgt de interne opleiding Relatiemanager Bedrijven ook internationale erkenning. Het Nederlands Kwalificatiekader (NLQF) is namelijk gekoppeld aan het European Qualifications Framework (EQF).

Vaststellen van leeruitkomsten
"Wij zijn zeer verheugd met de toekenning van het NLQF/EQF niveau aan deze leergang. Het is voor ons ook een bevestiging dat wij met NIBE-SVV Examens in staat zijn om, onafhankelijk van de leerweg, objectief leeruitkomsten te kunnen vaststellen en te kunnen erkennen. Hiermee dragen wij bij aan de employability van de gecertificeerde", aldus Clemens Spoorenberg, adjunct-directeur NIBE-SVV.

NIBE- Leergang Relatiemanager 

Samen met ABN AMRO en Gooiconsult formuleerde NIBE-SVV het niveau van de Leergang Relatiemanager Bedrijven ABN AMRO in termen van leeruitkomsten. Deze leeruitkomsten zijn gebaseerd op kerntaken en werkprocessen en beschrijven precies wat de Relatiemanager Bedrijven na het doorlopen van de leergang moet kennen (kennis) én kunnen (vaardigheden). Onafhankelijke experts toetsen uitgebreid of aan dit niveau voldaan wordt.